Østjylland Politi efterforsker i alt 13 sager, hvor familier har udøvet trusler og vold mod deres egne døtre.

Mindst en gang om måneden går Østjyllands Politi i gang med at efterforske et nyt overgreb mod unge kvinder, der sætter sig op imod æresbegreberne i indvandrerfamilier.

Aktuelt er der 13 sager om trusler og vold, skriver Århus Stiftstidende. Ofte er det familiens teenagepige, der har fundet en kæreste, som familien ikke vil acceptere.

Østjyllands Politis opgørelse bygger på anmeldelser og efterforskning i løbet af 2010. De 13 tilfælde er grove tilfælde, hvor politiet vurderer, at efterforskningen kan holde til en retssag mod de sigtede medlemmer i familien.

Også hos Indvandrerrådgivningen i Aarhus møder de alvorlige sager. Flere gange om ugen kommer unge kvinder - mange under 18 år - og fortæller om undertrykkende forhold i familien. De fleste sager handler om arrangerede ægteskaber.

- Særligt før sommerferien kommer mange. Op til ti om måneden. Det er, når de efter bud fra forældrene, skal til Mellemøsten for at møde en bejler, som pigernes forældre og den kommende mands familie anser for at være et passende parti, siger Leif Randeris, leder af Indvandrerrådgivningen til avisen.

I ni ud af ti tilfælde bøjer de unge kvinder hovedet og retter sig ind efter forældrenes ønsker, lyder vurderingen.

To gange har Indvandrerrådgivningen i Aarhus det sidste halve år anmeldt familier for æresrelaterede forbrydelser på døtre. Disse anmeldelser indgår i de 13 sager, som Østjyllands Politi for tiden efterforsker med henblik på retsforfølgelse.

/ritzau/

Andre læser også