Landsretten stadfæster dom for indsmugling og videresalg af mere end et ton hash.

En 49-årig mand har torsdag fået stadfæstet den dom på 12 års fængsel, som han for godt et år siden fik for omfattende narko- og våbenkriminalitet. Det afgjorde Østre Landsret, efter Retten i Roskildes afgørelse var blevet anket med påstand om frifindelse.

Manden blev dømt »for sin centrale, aktive og ledende rolle i omfattende indsmuglinger og videresalg af en betydelig mængde hash«. Det drejer sig således om cirka 1,1 ton hash til en værdi af omkring 2,2 millioner euro.

Den dømte, der har kontakter i rockermiljøet, blev desuden dømt for besiddelse af en meget stor mængde »særdeles farlige våben«, herunder en maskinpistol med ammunition. En række af våbnene lå skarpladte og umiddelbart tilgængelige på hans bopæl, fremgår det af en pressemeddelelse fra Østre Landsret.

Han har desuden fået konfiskeret skydevåben, hash og anabolske steroider, knap 300.000 danske kroner og 125.000 svenske kroner, fem ure af mærkerne Rolex, Omega og Breitling, to motorcykler af mærkerne Yamaha og Harley Davidson og 37 mobiltelefoner.

Endelig blev han også dømt for trusler og frihedsberøvelse af »betydelig grovhed«, der blev begået med hjælp fra rockermiljøet og for en »nøje tilrettelagt« unddragelse af registreringsafgift over fire et halvt år for knap 2,4 millioner kroner. For dette blev han således pålagt en tillægsbøde på 1,195 millioner kroner.

En anden tiltalt, en 61-årig hollandsk mand, fik syv års fængsel for sin »centrale, aktive og ledende rolle i de omfattende indsmuglinger af hash« og blev udvist for bestandig. Det var også en stadfæstelse af byrettens dom.

BNB

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.