En grillkniv og et koben var de våben, den 35-årige Tora Jytte Solveig Petersen brugte til at dræbe sin 64-årige kæreste nytårsaftensdag sidste år i Birkeparken i Odense. Kvinden er nu blevet idømt 12 års fængsel ved Retten i Odense fredag, skriver fyens.dk.

Drabet på kæresten Børge Richardt Jensen går under navnet »Nytårsdrabet«, og Tora Jytte Solveig Petersen tog livet af sin kæreste ved at stikke ham med en grillkniv og slå ham med et koben. Hun har modtaget dommen.

Umiddelbart efter domsafsigelsen talte Fyens Stiftstidende med den dræbtes datter, der ikke ønsker sit navn offentliggjort.

- Der findes ingen straf, der kan være hård nok for, at jeg har mistet min far. Men jeg er glad for, at sagen er slut nu, og at der er sat et punktum, så vi kan komme videre, sagde hun til avisen.

Forsvarer Niels Rex er tilfreds med dommen, og han mener ikke, at retten kunne være nået frem til andet end en straf på 12 år, siden Højesteret i 2009 markerede, at et drab som udgangspunkt giver 12 år bag tremmer.

- Når nu det endte, som det endte, så ville min klient gerne modtage en straf på 12 år. Og jeg er tilfreds med, at retten ikke fandt nogen skærpende omstændigheder ved drabet, der kunne give en længere straf, sagde advokaten til Fyens Stiftstidende efter dommen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.