Tre personer er blevet kendt kollektivt skyldige i manddrab på 33-årige Kenneth Helbæk Kristensen. De er idømt henholdsvis 12, 10 og otte års fængsel.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Et nævningeting i Næstved har fastsat straffene til en kvinde og to mænd i sagen om drabet på den 33-årige Kenneth Helbæk Kristensen i Dianalund. Dommene lød på fængsel i 12, 10 og otte år. To af dem ankede på stedet til landsretten

Janus Elleriis Malthe, der er 24 år, er blevet straffet med fængsel i 12 år. Det var ham, der affyrede et oversavet jagtgevær mod offeret 16. august om aftenen.

Hans kæreste, 21-årige Louisa Corde Bech, har fået fængsel i 10 år, mens straffen til den 26-årige Lars Niklas Høgild lyder på otte år. De to sidstnævnte har på stedet anket dommen. Janus Malthe overvejer, om han skal gøre det samme.

Om baggrunden for forbrydelsen har Janus Malthe fortalt, at Kenneth Helbæk Kristensen havde chikaneret ham og de to andre. Kristensen havde tidligere været kæreste med Louisa Bech, og han havde også forsøgt at presse dem til at betale 11.500 kroner.

For omkring et år siden stod 24-årige Janus Malthe ud af en bil og skød 33-årige Kenneth Helbæk Kristensen i ansigtet og brystet med et oversavet jagtgevær. Først affyrede han våbnet mod Kristensens ansigt. Og han fulgte op med endnu et skud mod Kristensens bryst, da denne lå ned.

- Vi tog ikke derud for at slå ham ihjel, men for at få ham til at lade mig og Louisa i fred, har Janus Malthe forklaret.

Stenansigter og våde øjne

Louisa Bech sad på bagsædet af bilen, da Kenneth Helbæk Kristensen blev skudt, mens Lars Høgild sad bag rattet og efter mordet styrede bilen henover offeret.

Ifølge Sn.dk modtog Janus Malthe og Louisa Bech kendelsen uden at fortrække en mine. Til gengæld var Lars Høgild tydeligt rystet over afgørelsen, og tårerne flød fra hans øjne.

Vækker stadig følelser
Mordet vakte opsigt sidste sommer, både på grund af mordets brutalitet men også fordi politiet måtte ud i en intens jagt for at pågribe de sigtede. Og sagen har optaget rigtig mange mennesker i området på Sydsjælland igennem det seneste år.

I dag er der eksempelvis stadig livlig aktivitet på Facebookgruppen R.I.P. Kenneth (Rest In Peace Kenneth, red), der i skrivende stund har 1346 medlemmer. Her udtrykker mange deres sorg over Kenneth Helbæk Kristensens død, mens der er flere der i endog meget skarpe vendinger fordømmer de tre dømte og deres venner.

Flere af de mange indkaldte vidner nægtede at udtale sig i retten, ifølge forsvarer i sagen Thorkild Høyer fordi de var blevet truet.