Det får konsekvenser for 11 betjente, at de valgte at droppe arbejdet for at holde en fest, hvor der blev gået lidt for meget til den efter Politiklagemyndighedens smag.

Adskillige kanonslag, en knust rude, en smadret stol, en stripper og store mængder alkohol. Det var blot nogle af ingredienserne i den fest, som 11 vagtsatte betjente besluttede sig for at holde på lokalpolitistationen i Rødovre natten mellem 16. og 17. februar i år.

Sådan en adfærd er ikke i orden, slår Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) fast efter at have undersøgt sagen.

- I den forbindelse har vi afdækket en række forhold af adfærdsmæssig karakter, som efter Politianklagemyndighedens opfattelse kan kritiseres. Og det har mundet ud i, at vi har udtalt kritik af betjentene i sådan lidt varierende grad, siger Kirsten Dyrman, der er direktør for DUP, til Berlingske Nyhedsbureau.

- Vi har kritiseret, at der på en politistation bliver afholdt en fest, efter de involverede polititjenestemand var mødt på tjeneste. De pågældende politifolk mødte på tjeneste, og så besluttede de sig for at holde en fest i stedet. Det blev ikke meldt nogen steder, fortsætter hun.

Kritikken går mere konkret på, at der blev drukket alkohol i større mængder, at der blev affyret kanonslag og at der var »tumultlignende tilstande« på den måde, at der blev smidt en stol ud af vinduet. Derudover blev en bil på parkeringspladsen ved stationen beskadiget.

- Og der var underholdning i form af en stripper, som ingen senere har kunnet oplyse identiteten på, siger Kirsten Dyrman.

Betjentene kan nu se frem til at modtage disciplinære sanktioner fra ledelsen i Københavns Vestegns Politi.

- En gruppe af mine mænd har udvist en uacceptabel adfærd, som vi ser på med stor alvor på, siger politidirektør Kim Christiansen i en pressemeddelelse.

De 11 politifolk kan nu se frem til en straf, der ifølge tjenestemandslovens sanktionsmuligheder kan variere fra en påtale til afskedigelse.

En af betjentene er allerede suspenderet, og fem af betjentene er blevet straffet med bøder for overtrædelse af fyrværkeriloven, embedsmisbrug og tjenesteforsømmelse.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.