To ældre damer fik i går stjålet deres tasker af en scootertyv i Risskov.
To ældre damer fik i går stjålet deres tasker af en scootertyv i Risskov. Foto: Torben Christensen

En anderledes tyv hærger i øjeblikket i Aarhus-forstaden Risskov. Tyven stjæler tasker fra ældre damer.

Med fire minutters mellemrum blev to kvinder på henholdsvis 100 år og 94 år bestjålet i Aarhus-forstaden Risskov  torsdag. I begge tilfælde var tyven en mand på scooter.

Begge tyverier skete tæt ved hinanden. Den 100-årige kvinde befandt sig uden for plejehjemmet på Ellebjergvej og var på vej til købmanden, da tyven kom forbi og stjal tasken fra kurven på hendes rollator.

Politikommissær Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi er forarget over tyvens fremgangsmåde.

- Et eller andet sted, så synes jeg dårligt, at man kan sænke den kriminelle bom længere end, end at stjæle fra en kvinde på 100 år, der går med en rollator, siger han.

Tyveriet mod den 100-årige skete klokken 10.34 og blev overværet af en kvinde, der stod på en altan i nærheden.

- Vidnet kontaktede derefter politiet, fortæller Mogens Brøndum, der fortæller, at politiet formoder, at den samme mand stod bag et lignende tyveri kun fire minutter forinden på Nordlandsvej, hvor det gik ud over en 94-årige dame, der ligeledes var på vej ud at handle.

- Det er højst sandsynligt samme mand, der står bag de to tyverier, siger politikommissæren.

Gerningsmanden bar i begge tilfælde sort tøj og sort hjelm.

Østjyllands Politi har tidligere haft anmeldelser om lignende episoder i området, og politiet håber snart at få fat i den formodede gerningsmand.

- Vi er fortøstningsfulde, siger Mogens Brøndum, der dog ikke vil afsløre, om politiet har en konkret person i kikkerten.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.