Børn i ti-års alderen var blandt de unge, der søndag aften skabte kaos i gaderne i den københavnske bydel Tingbjerg.

Urolighederne på Nørrebro lørdag aften fik søndag følgeskab af bilafbrændinger i den københavnske bydel Tingbjerg og i Askerød ved Hundige.

Ifølge den centrale vagtleder ved Københavns Politi, Mads Firlings deltog unge drenge mellem 10 og 12 år i urolighederne i Tingbjerg.

- Det er ikke så usædvanligt, at vi ser så unge ballademagere, siger Mads Firlings.

- Forældrene burde tage og komme på banen her. Balladen er så lokal, at de kunne stikke hovedet ud og råbe, at nu må de godt komme op i seng eller op og lave lektier.

Satte ild i containere
De ti-årige uromagere var ifølge politiet med til at sætte containere i brand, smadre ruder og kaste sten og flasker mod biler. Under urolighederne som fandt sted omkring klokken 22:00 blev der også sat ild til to biler og der blev begået indbrud i nogle forretning. Ildspåsættelserne i bilerne menes at være begået af lidt ældre unge mellem 14 og 25. Det lykkedes ikke politiet at anholde nogen af uromagerne.

Inspirationen er formentlig blevet fundet i weekendens uroligheder på Nørrebro:

- De har følt, at de skulle puste sig op og vise over for de unge på Nørrebro, at de tør gøre de samme ting. Det popper op en gang imellem og er desværre efterhånden blevet hverdag, siger Mads Firlings.

Søndag eftermiddag blev der i Tingbjerg kastet sten efter Movias busser, antændt bål i containere, og nogle drenge fornøjede sig med at kaste sten ned på biler fra en gangbro over Hillerødmotorvejen. Det var lige ved at gå helt galt for en billist, da en sten ramte hans forrude.

Satte ild til lastbil
I Askerød tæt på Hundige satte unge ild til en lastbil og væltede en personbil, som de også satte ild til. Politiet fik en anmeldelse kl. 22.14, hvor vidner havde set de unge mænd sætte ild til lastbilen ved at antænde noget brændbart stof fra en medbragt dunk.

- Det ser ud til at være opstået spontant. Vi har koncentreret indsatsen om at få skabt ro og har ikke foretaget anholdelser. Nu er vi i gang med brandundersøgelser og vil i de kommende dage se, om vi kan finde frem til de skyldige, siger vagtchef Søren Bjørnestad, der kalder de unge mennesker for "utilpassede".

Andre læser også