Nye anklager mod jysk privatskole - skolen nægter

10-11-årige elever modtog særpræget seksualundervisning på omstridt katolsk privatskole

Matematiktimer blev brugt på meget andet end at lære at regne på den katolske privatskole Sct. Knuds Skole i Fredericia.

Det fortæller en række tidligere elever og forældre til BT i forbindelse med en kommende retssag mod skolen. Sct. Knuds Skole er blevet stævnet af moderen til den 18-årige Nanna Riis Hansen, der i dag lever som førtidspensionist som følge af skolegangen på skolen.

Både skoleinspektøren og en mandlig lærer blev dengang sigtet for vold mod eleverne, og nu viser det sig, at den mandlige lærer tilsyneladende også havde en noget alternativ måde at afvikle matematiktimerne på.

Sex i matematiktimen

Flere elever fortæller således, at de som 10-11-årige fik seksualundervisning af den mandlige lærer, når de burde undervises i matematik.

- Det begyndte i 5. klasse, og det var ham (læreren, red.), der lærte mig, hvad en klitoris er. Han fortalte os, hvad han skulle gøre for at få sin kone til at stønne, og hvordan han skulle ’trykke på hendes knap’. Og han viste os også, hvor på nettet vi kunne finde sider med blowjob, husker Mette Kallmeyer, der i dag er 17 år.

Den dengang 10-årige Mette Kallmeyer gik hjem og fortalte sin mor om de nyfundne sider på internettet.

- Jeg fik et chok. Det lød bare så urealistisk, at jeg næsten ikke kunne tro det. Min mand sagde bare med det samme: ’Er det nu, vi tager Mette ud af skolen?’ Da havde vi simpelthen fået nok, siger Pia Kallmeyer, der kort efter meldte datteren ud af Sct. Knuds Skole.

Kontaktede politiet

Pia Kallmeyer kontaktede efterfølgende lokalpolitiet i Fredericia. Men politiet valgte imidlertid at henlægge sagen, da den 11-årige pige ikke præcist kunne gengive, hvilken internetside læreren havde vist børnene.

Også Nanna Riis Hansen husker tilbage på den del af skolegangen med gru.

- Og så lærte han os, hvordan man spiller kiks. Det var meget ubehageligt at høre sådan en gammel mand stå og tale om det sexliv, han havde med sin kone, siger Nanna Riis Hansen.

Skolen afviser

Den pågældende lærer har ikke svaret på BTs henvendelser, men Sct. Knuds Skoles nuværende skoleleder afviser, at seksualundervisningen har fundet sted.

- Det kan vi kun tage afstand fra. Det er jo helt vanvittigt. Det er jo ikke noget, som kan ske på en skole, så det mener jeg ikke er sandt. Igen har jeg ingen anelse om deres bevæggrunde for at sige sådan, siger skoleleder Joachim Grundtvig.