Selv om Haas-teamet ikke vil bruge ham fremover, så er Kevin Magnussen god nok til at køre Formel 1 i den kommende sæson.

Det siger teamchefen, Guenther Steiner.

Det fremgår af et interview, som Haas-bossen har givet til blandt andet Formel 1's officielle hjemmeside.

»Jeg synes, at han er god nok, men det er i øjeblikket bare svært at finde et sæde. Men han har vist over de seneste fire år hos os og før det, at han har talentet. Han skal bare finde et sted at være,« siger Guenther Steiner.

Kevin Magnussen er god nok til Formel 1, mener Haas-bossen, Guenther Steiner. (Photo by JOE KLAMAR / AFP)
Kevin Magnussen er god nok til Formel 1, mener Haas-bossen, Guenther Steiner. (Photo by JOE KLAMAR / AFP) Foto: JOE KLAMAR
Vis mere

Siden nyheden om Kevin Magnussens afsked med Haas kom frem torsdag i sidste uge, har Guenther Steiner gjort sit til at fortælle om den rejse, han mener, at danskeren har været på i de fire år hos Haas.

Fraser som 'vi troede på ham, da ingen andre gjorde' og 'han er blevet meget mere moden' har Guenther Steiner gentaget flere gange hen over weekenden i Portugal, hvor det stod klart, at Kevin Magnussen ikke får sin aftale forlænget med Haas.

Guenther Steiner påpeger også over for Formula1.com, hvordan nu 28-årige Kevin Magnussen har udviklet sig under hans ledelse i det amerikanske Formel 1-team.

»Jeg vil mene, at han (Magnussen, red.) er blevet meget mere moden. Jeg har ikke andet end ros tilovers for ham. De første to år synes jeg stadig, at han havde det, jeg vil kalde 'symptomer' på at være blevet fyret to gange fra et team,« siger Guenther Steiner.

Guenther Steiner tror stadig på Magnussen i Formel 1-sammenhæng. (REUTERS/Anton Vaganov)
Guenther Steiner tror stadig på Magnussen i Formel 1-sammenhæng. (REUTERS/Anton Vaganov) Foto: ANTON VAGANOV
Vis mere

Det med at være blevet fyret to gange kan dog diskuteres. Hos McLaren blev Kevin Magnussen først degraderet og fik derefter ikke forlænget sin aftale som reserve efter 2015.

Hos Renault var fortælingen fra dansk side, at Kevin Magnussen havde et tilbud på et års forlængelse hos Renault, men valgte Haas, fordi han fik en længerevarende aftale før 2017-sæsonen.

Uagtet historikken, så ser Guenther Steiner en helt anden racerkører nu end den, han fik ind ad døren for fire år siden.

»Han var altid helt ude på kanten, men han er siden blevet meget mere rolig. Han er mere moden, og det kommer også med alderen at blive det. Men som racerkører er han langt mere rolig, og hvis noget går galt, bevarer han fatningen,« siger teamchefen.

Det er endnu ikke fastlagt, hvem der skal afløse Kevin Magnussen og Romain Grosjean i 2021 hos Haas.

Kevin Magnussen har heller ikke meldt ud, hvor han fortsætter karrieren i den kommende sæson.