Der er gået mere end fem et halvt år. Der er gået 118 grandprixer.

Søndag lykkedes det endelig igen for McLaren.

»Ja! Sikke en dag,« jublede Carlos Sainz ifølge sit holds hjemmeside efterfølgende.

Spanieren blev i Brasiliens Grand Prix nummer tre og kørte sig altså på podiet. Det er ikke sket for en racer fra det britiske Formel 1-hold siden marts 2014.

Ja, det var dengang Kevin Magnussen debuterede og kørte sig til en sensationel topplacering som nummer to. Siden har det været nogle mildt sagt problemfyldte år for McLaren-holdet.

Det var samtidig første gang nogensinde, at Carlos Sainz kørte sig på et podie i Formel 1.

»Det var er lidt mærkelig første podie, når jeg ikke kunne stå dér lige efter løbet,« sagde Carlos Sainz, der utroligt nok startede løbet som nummer 20 og sidst:

»Men jeg er ekstremt tilfreds med vores løb i dag. At slutte på tredjepladsen efter at være startet  allerbagerst var en stor udfordring, men vi kæmpede til det allersidste med alt, hvad vi havde.«

Carlos Sainz kom egentlig i mål på fjerdepladsen, men blev efter løbets afslutning rykket fra frem til tredjepladsen, fordi treeren Lewis Hamilton fik en straf for sit sammenstød med Red Bulls Alexander Albon i den højdramatiske afslutning.

Siden luskede Carlos Sainz sig også op på podiet for lige at få fornemmelsen af, hvordan det er at stå der.

»Det er mit første podium, og det er selvfølgelig meget specielt, men vi må kæmpe videre, så vi kan køre os på podiet på ren speed. Det er derfor, vi er her. Det er vores mål,« sagde Carlos Sainz.

Max Verstappen (Red Bull) vandt løbet foran Toro Rossos Pierre Gasly. Kevin Magnussen endte på 11.-pladsen - og han har i øvrigt ikke været på podiet siden dengang i marts 2014.