Brasiliens Grand Prix udviklede sig sent søndag aften til en gyser.

Max Verstappen (Red Bull-Honda) vandt, men måtte undervejs slås hårdt med Lewis Hamilton (Mercedes). Den nykårede verdensmester ramlede sent i løbet sammen med Verstappens teamkammerat Alexander Albon, og kom i mål på tredjepladsen. Han blev efter løbet idømt en tidsstraf på fem sekunder, og dermed officielt klassificeret på syvendepladsen.

»Jeg anderkender sammenstødet var min skyld, og straffen er i orden,« sagde Hamilton efter løbet.

Pierre Gasly, der i løbet af sommerferien blev droppet af Red Bull og byttede plads med Albon, blev sensationelt nummer to for Toro Rosso.

Ferrari-kørerne Sebastin Vettel og Charles Leclerc havde også vinderchancer, men sluttede løbet med det sammenstød, de har lagt op til hele sæsonen. Begge biler udgik, og nu venter F1-folket spændt på en reaktion fra team-ledelsen.

Carlos Sainz (McLaren-Renault) startede bagerst i feltet efter et motorskift, men kørte sig op gennem feltet og krydsede målstregen på en fremragende fjerdeplads, der med Hamiltonsn straf blev forvandlet til en tredjeplads. Det var Sainz´ hidtil bedste resultat, og McLarens første toptre-placering siden Kevin Magnussen andenplads i Australiens Grand Prix 2014.

Søndagens varme temperaturer sendte som ventet Haas-bilerne sydpå i feltet efter en god kvalifikation på den kølige lørdag.

Kevin Magnussen var kun kortvarigt i top-10, og mistede en håndfuld placeringer, inden han 12 minutter inde i løbet blev påkørt af Daniel Ricciardo (Renault), der forsøgte en aggressiv overhaling.

»Fucking idiot,« var Magnussens kortfattede kommentar.

Ricciardo, der inden sæsonen fortalte B.T., hvor meget han glædede sig til de kommende kampe med Magnussen, brokkede sig i Ungarn højlydt over danskerens robuste nærkampsteknik.

Dommerne undersøgte omgående sammenstødet. Kører-repræsentanten i dommerpanelet var italieneren Emanuele Pirro, der er Haas-teamets ’hade-dommer’.

Det var Pirro, teamchef Guenther Steiner kritiserede højlydt, efter Magnussen blev idømt en straf i Rusland Grand Prix i oktober.

Pirro og hans dommerkollegaer var dog ikke i tvivl om at Ricciardo var skyld i sammenstødet, og de idømte ham prompte fem strafsekunder.

Magnussen kom efter sammenstødet tilbage på banen bagerst i feltet, og kun på grund af andres uheld rykkede han helt frem til en 11.-plads i mål.

»De andre havde bare meget mere at skyde med,« sagde han skuffet efter løbet.

Magnussens teamkammeret Romain Grosjean holdt sig længe i topti, men faldt mod slutningen tilbage på 13.-pladsen.