Stabil og med store fremskridt.

Kevin Magnussens foreløbige indsats i Formel 1's 2018-sæson vækker beundring hos en af mest respekterede iagttagere af motorsporten.

Danskeren og resten af feltet er gået på sommerferie efter årets første 12 løb, og i den anledning har Sky Sports-kommentatoren David Croft vurderet samtlige kørere.

Og her springer Kevin Magnussen altså i øjnene:

»Jeg har været virkeligt imponeret af Magnussen i år. Han har gjort massive fremskridt,« lyder det fra David Croft.

Danskeren er i gang med sin anden sæson hos Haas-teamet, og han har allerede klaret sig langt bedre i år, end han gjorde i hele sidste sæson set ud fra pointhøsten.

Det er blevet bemærket af den engelske ekspert.

»Kevin har taget sig sammen, han har leveret varen, har præsteret stabile resultater, har slået Romain Grosjean i både løb og kvalifikation og har virkeligt gjort et solidt stykke arbejde for holdet. Han burde være stolt af sig selv,« vurderer David Croft.

Det er dog også et lille alvorsord fra Sky Sports-kommentatoren.

»Når det er sagt, så får han også stadig bragt sig i situationer på banen, hvor han uvægerligt vil få kritik fra de andre kørere - og selv Günther Steiner (Haas' teamchef, red.) joker med, at han har sæsonkort til stewarderne. I en meget determineret og egoistisk sport er han nok mere ensporet end alle andre kørere,« lyder det:

Romain Grosjean har haft et uheldigt år. Vis mere

Så er ordene mindre rosende, når det gælder Haas' anden kører, Romain Grosjean.

»Jeg ved ikke, hvor jeg skal begynde med Grosjean. Han glimter, men der er også øjeblikke, hvor man tænker: 'Hvad i alverden laver den fyr i Formel 1?' Han laver fejl på stribe og kan ikke klare presset,« lyder den klokkeklare bedømmelse fra David Croft, der vurderer, at franskmanden nok vil være 'skuffet' over sæsonen:

»Hans klynk og klage er til en vis grad holdt op, men man føler, at holdet har mistet en smule tålmodighed med ham. Det er en skam, for Romain kom ind i Formel 1 med sådan et godt rygte, og det har han aldrig rigtigt levet op til.«

Der mangler endnu ni grandprixer i denne Formel 1-sæson. Det næste køres 26. august i Belgien.