En ny kontrovers med Fernando Alonso (McLaren-Renault) kostede Kevin Magnussen alle chancer for en top-10 placering på startgridden til Italiens Grand Prix i Monza (søndag klokken 15.10).

Alonso og Magnussen røg i clinch allerede i første sving på deres afgørende omgang i Q2-kvalifikationen, hvorfra kun de 10 hurtigste går videre. Spanieren prøvede at komme, forbi men bremsede for sent, og begge kørere fik ødelagt deres omgang.

Nu sluttede Magnussen og Alonso på henholdsvis 11.- og 13.-pladsen.

»Hvad h…laver Fernando?« råbte Magnussen over radioen til Haas-pitten, mens Haas-teamchef Guenther Steiner opsøgte sin McLaren-kollega Zak Brown for at skælde ud.

Alonso grinede bare hånligt over McLarens pit-radio, og kommenterede: ”Magnussen ville køre race i sving 1.”

Magnussen var både frustreret og fåmælt, da B.T. fangede ham på vej tilbage til Haas-garagen.

»Alonso ville vel have en god slipstream, men var nok for tæt på mig, da han startede sin omgang. Så prøvede han at komme forbi i første sving, og det ødelagde omgangen for os begge to,« sagde han.

»Det er irriterede, for vi har bilen til at være best-of-the-rest, og både Romain og jeg skulle have været i Q3,« fortsatte Magnussen, der sammen med Alonso blev indkaldt til dommerne efter kvalifikationen.

Danskerens teamkammerat Romain Grosjean kvalificerede sig som nummer seks, mens Ferrari med Kimi Raikkonen og Sebastian Vettel til de italienske tifosis jubel besatte første startrække foran Marcedes-kørerne Lewis Hamilton og Valtteri Bottas.

Mens kørerne i top-10 skal starte på de dæk de brugte i Q2-kvalifikationen, har Magnussen på 11.-pladsen frit dæk-valg.

»Jeg er nød til at se positivt på det. Jeg kan selv vælge dæk, men jeg ved ikke, om det er en fordel at starte på andet end super-soft. Det skal vi kikke på. Vi må også se på strategi i forhold til løbet, og heldigvis er Monza en bane, hvor der er gode overhalingsmuligheder. Vi må prøve at score point med begge biler, og jeg tror på vi har bilen til det,« lød det fra Magnussen.

Haas er involveret i en hård kamp med Renault om fjerdepladsen i konstruktør-VM. Renault-kørerne Carlos Sainz Jr og Nico Hülkenberg starter fra henholdsvis syvende- og 14.-pladsen.