Kevin Magnussen viste sig endnu en gang som aggressiv, kompromisløs Formel 1-kører.

Søndag snuppede han syvendepladsen fra teamkammerat Romain Grosjean i Spanien Grand Prix.

Efter en safetycar-periode gik han resolut inden om franskmanden, og de to Haas-racere ramte hinanden.

Ingen af bilerne led skade, men Grosjean var ikke begejstret. Officielt holdt han sig efter løbet til diplomatiske vendinger a la 'det var kompliceret' og 'det var ikke ideelt'.

Kevin Magnussen og holdkammeraten Romain Grosjean (nærmest) endte i sammenstød på banen i Barcelona.
Kevin Magnussen og holdkammeraten Romain Grosjean (nærmest) endte i sammenstød på banen i Barcelona. Foto: Robert Thomsen, Grand Prix Foto
Vis mere

Bag kulisserne var han rasende, men dommerne gik aldrig ind i det interne Haas-opgør, der fortsatte over et par omgange.

Magnussen dyssede også episoden ned:

»Jeg fik en rigtig god re-start efter safetycar'en. Jeg havde god temperatur i mine dæk, og jeg kunne se, at dem foran mig havde problemer med at holde gang i deres dæk. Derfor kunne jeg angribe både Romain og Gasly – desværre fik jeg ikke helt fat i Gasly,« sagde han.

»Der var kontakt, og det er aldrig optimalt, når to teamkammerater rammer hinanden. Men der var ingen dårlige intentioner. Man kører race, og det havde vi lov til – der var ingen teamordrer,« fortsatte Magnussen.

'Vi skal lære af det her'

Teamchef Guenther Steiner fik efter løbet renset luften mellem sine kørere.

”Det endte med at blive en lidt kontroversiel weekend, men vi har ordnet det internt, og det er det vigtigste,” sagde han.

Efter Magnussens overhaling mistede Grosjean yderligere et par placeringer, og det, der kunne have været en syvende- og en ottendeplads endte med en syvende- og en tiendeplads.

»Vi gik måske glip af et par point, men nu skal vi videre, og alt er fint,« insisterede Steiner.

Gen Haas. Arkivfoto.
Gen Haas. Arkivfoto. Foto: Jared C. Tilton
Vis mere

Teamejer Gene Haas sagde efter løbet til B.T.

»Jeg er glad for syvende- og tiendepladsen – for Kevin og Romain kunne også have kørt hinanden af banen, og det ville have været en katastrofe«

Direkte adspurgt om Magnussens overhaling, sagde Haas:

»Det var en stor chance at tage, og det kunne være gået meget værre. Vi var heldige, og der er noget, vi skal lære af: Teamkammerater skal ikke ramme hinanden.«

Fem på stribe

I front var der også hårde kampe mellem teamkammerater. Valtteri Bottas startede fra pole position, men mistede allerede i første sving føringen til sin Mercedes-makker Lewis Hamilton.

Englænderen og finnen holdt deres positioner resten af eftermiddagen, og sikrede Mercedes årets femte dobbeltsejr og den mest overlegne sæsonstart i Formel 1-historien.

Max Verstappen blev nummer tre for Red Bull-Honda mens Ferrari-kørerne Sebastian Vettel og Charles Leclerc også havde et internt slagsmål inden de blev henholdsvis nummer fire og fem.

Næste afdeling af Formel 1-VM 2019 køres om 14 dage på gadebanen i Monte Carlo.