Louis Deletraz drømmer om Formel 1. Og om en plads hos Kevin Magnussens Haas-team.

»Jeg tror, at de kan se udfordringen og potentialet i mig. De er glade for at teste mig og se resultatet, og hvad der så skal ske,« siger han.

I næste uge får han sin 'debut' i en Formel 1-racer. Hos netop Haas.

Det amerikanske hold annoncerede i begyndelsen af november, at den 21-årige schweizer får lov at få den ene testdag, når der i næste uge er dæktest i Abu Dhabi efter sæsonens sidste grandprix samme sted. Her kan du læse, hvad B.T.s Formel 1-korrespondent Peter Nygaard mener om den aftale

Og Louis Deletraz har kun masser af roser til Haas-holdet.

»Gene Haas og Guenther Steiner er sportsfolk, og de har en god mentalitet. Jeg synes, at Haas har en rigtig god bil, og det er et af de bedste team uden for top-3,« siger Louis Deletraz til Autosport.

Han er søn af den tidligere Formel 1-kører Jean-Denis Deletraz og kører i denne sæson Formula 2 for Charouz Racing System.

Men han satser stærkt på, at fremtiden skal hedde Formel 1. På den led er testen hos Haas vigtig.

Kevin Magnussen har kørt hos Haas i næsten to sæsoner.
Kevin Magnussen har kørt hos Haas i næsten to sæsoner. Foto: NELSON ALMEIDA
Vis mere

»Jeg håber, at det er næste skridt. Næste år er nok for tidligt, for alle sæder er taget. Men Formel 1 er stadig målet. Første skridt er at få lov at teste,« siger Louis Deletraz, der har fokus klar for Haas-testen:

»Hovedfokus for mig vil være at lære arbejdsgangene i Formel 1 og være så hurtig som muligt, så jeg kan give ordentlig feedback.«

Han siger videre:

»Det er en test med 2019-dæk, så det handler ikke kun om mig, men også om teamet. Selvfølgelig vil jeg gerne vise mit potentiale og min fart, men det handler også om at arbejde med hele teamet, for det handler også om data for dem. De stoler på, at jeg kan udføre et godt job, og jeg vil lære så meget, jeg kan den dag og gøre mit bedste for at hjælpe dem.«

Sæsonens sidste Formel 1-grandprix køres i den kommende weekend, hvor Abu Dhabi er vært. Du kan selvfølgelig følge træning, kvalifikation og løb live her hos B.T.