Kevin Magnussen sluttede den første træningsdag til søndagens Formel 1-finale i Abu Dhabi på en lovende niendeplads.

Han var 0,2 sekunder efter sin Haas-teamkammerat Roman Grosjean på syvendepladsen og omkring et sekund efter dagens hurtigste tid sat af Valtteri Bottas (Mercedes).

I den første træning (FP1) imponerede Magnussen med sjettebedste tid, næsten 4/10 hurtigere end Grosjean på 10.-pladsen. Men mens FP1 blev kørt i dagslys, blev FP2 afviklet i skumringen, hvor bane-temperaturerne minder betydeligt mere om dem, kørere og biler kommer ud for i både kvalifikation og lørdag.

»Det er svært at finde et godt set-up til bilen, for alle træningerne op til løbet finder sted under meget forskellige temperaturer,« fortæller Magnussen.

»De data, man samler i FP1, kan ikke rigtig bruges til noget i FP2, og lørdag er det det samme med FP3 og kvalifikationen. På den måde er det svært at bygge en effektiv weekend op.«

»Træningen er til træning!«

I alle tilfælde lægger Magnussen ikke stor vægt på resultaterne af fredagens træninger.

»Jeg har sjældent været særligt hurtig i træningerne, for her føler jeg, at jeg får mere ud af at tage det skridt for skridt – så jeg virkelig er sikker på, at det, jeg lærer, nu også er helt korrekt. På den måde er jeg nok anderledes end mange andre – jeg bruger udelukkende træningerne på at lære og på at forberede kvalifikationen og løbet,« siger Magnussen.

»For mig skal træningerne bruges til at træne! Jeg føler ikke noget pres for at sætte en hurtig omgangstid. Jeg ser tit andre kørere blive rigtig frustrerede, hvis de ikke kan sætte en god tid i træningerne, men der er jeg lidt ligeglad. Jeg ved, at tingene ændrer sig til tidstagningerne og løbet!« siger han.

Kevin Magnussen i Abu Dhabi.
Kevin Magnussen i Abu Dhabi. Foto: Hassan Ammar
Vis mere

Protestsag afgøres tidligst lørdag

Dommerne brugte store dele af fredagen på at diskutere Haas-teamets protest mod det 'nye' Racing Point Force India. Begge team afleverede i løbet af dagen store mængder dokumenter, og en kendelse ventes tidligst lørdag formiddag dansk tid.