Kevin Magnussen udgik af Emilia Romagnas Grand Prix i Imola efter 47 af de 63 omgange.

Magnussen lavede fra 17. position en af sine sædvanlige super-starter, og var helt oppe og true Sebastian Vettel (Ferrari), men duellen med den firdobbelte verdensmester endte med et mindre sammenstød, der sendte Magnussen af banen og ned bagerst i feltet.

»Vettel ramte mig, så jeg snurrede rundt, og det var egentlig allerede slut derfra, for det tog lang tid at komme ind på banen igen,« sagde Magnussen efter løbet.

Dommerne bemærkede episoden, men valgte ikke at straffe Vettel

Ved sammenstødet fik Magnussen beskadiget frontvingen, og en omgang senere flat-spottede han med en voldsom nedbremsning sine dæk. Alligevel ventede han længere end de fleste med sit første pit-stop, og den alternative strategi bragte ham kortvarigt ind i top-10.

Efter pit-stoppet røg han igen ned bagerst i feltet, og meldte over pit-radioen over en tiltagende hovedpine.

»Vi havde det her gearkasseproblem – rent teknisk ved ikke præcis hvad det handler om - der også plagede os i går. Da var det kun på langsiden, men i dag var det hele tiden, og det kostede nok et halvt sekund pr omgang, og gav et kæmpe ryk i bilen, hver gang det blev skiftet gear. Efter 40 omgange med de ryk fik jeg massiv hovedpine, og teamet var flinke og kaldte mig i pit. Jeg ville ikke selv bede om at udgå, men jeg håbede faktisk på, at de ville kalde mig ind, for der var alligevel ikke rigtig noget at kæmpe om,« forklarede Magnussen.

»Det var ærgerligt, for der var faktisk god fart i bilen. På trods af gearkasseproblemet var jeg alligevel en del hurtigere end Romain og flere andre.«

Magnussens teamkammerat Romain Grosjean kom i mål på 12.-pladsen, men franskmanden fik for andet løb i træk en tidsstraf for at have kørt udenfor banen, og blev derfor klassificeret som nummer 14.

Lewis Hamilton vandt for tredje weekend i træk. I løbet indledende fase var det hans Mercedes-teamkammerat Valtteri Bottas, der styrede løbet, men skader på finnens bund og en heldig pitstop-strategi til Hamilton sendte løbet i hænderne på englænderen.

Bottas sluttede på andenpladsen, og da Mercedes nærmeste konkurrent Red Bull-Honda ikke scorede point i Imola, har det tyske team allerede sikret sig konstruktør-VM

»Jeg er bare så stolt over det her team – det er en ære at være med på et hold, der gør det så godt,« sagde Hamilton, der i kampen om den individuelle titel nu er 85 point for Bottas på andenpladsen.