Kevin Magnussen sluttede Belgiens Grand Prix, hvor han startede: På sidstepladsen.

Efter afkørslen under kvalifikationen startede han fra sidste position, hvorfra han leverede en af sine sædvanlige super-starter. Han var helt oppe som nummer 15 efter først omgang, men herefter røg han igen ned gennem feltet. I desperation forsøgte man mod slutningen et ekstra pitstop efter friske dæk, men det ændrede ikke på slutresultatet: Danskeren blev klassificeret som nummer 17 og sidst blandt de kørere, der kom i mål.

»Jeg fik en god start og en god første omgang, men så var der bare ikke ret meget fart i bilen,« forklarede Magnussen efter løbet.

»Jeg fik over-ophedet mine dæk rigtig meget og kunne ikke få styr på dem igen hurtigt nok. Da jeg endelig fik kontrol over dæk-temperaturen, havde jeg mistet alle de placeringer, jeg havde vundet. Så kørte jeg i pit, og så blev det lidt en gentagelse: Dækkene blev igen for varme, men jeg fik dem tilbage på den rigtige temperatur og kunne hænge nogenlunde på Romain Grosjean. Til sidst blev jeg af en eller anden grund hentet i pit igen og tabte så en masse tid til de andre.«

Haas´ problemer hænger tæt sammen med Ferraris svage 2020-motor. Det påvirker også Ferraris egne biler, og Sebastian Vettel og Charles Leclerc lå hele eftermiddagen langt tilbage i feltet. Hvor slemt det står til i Maranello understreges af slutresultatet: Der var fem biler med Ferrari-motorer i mål – de sluttede på fem af de seks sidste pladser.

»Det var et meget, meget svært løb – der er ikke så meget mere at sige. Vi måtte bare kæmpe bare så meget, og det bliver næppe bedre næste weekend i Monza,« sagde Leclerc, der kom i mål på 14.-pladsen.

Lewis Hamilton (Mercedes) udbyggede med sin femte sejr i syv 2020-løb føringen i VM. I mål var han 8,5 sekund foran sin teamkammeret Valtteri Bottas, der havde yderligere syv sekunder ned til Max Verstappen (Red Bull-Honda) på tredjepladsen.

»Men det var ikke et nemt løb,« sagde Hamilton.

»Jeg måtte kæmpe en del med mine dæk, der blev koldere og koldere lige meget hvad jeg gjorde. Men det gik ok…«

Det var Lewis Hamiltons 89. grandprix-sejr, og han er nu kun to sejre fra Michael Schumachers all-time rekord. Hvis han som alt tyder på vinder VM i år, tangerer Hamilton også tyskerens rekord med syv titler.