18-årige Christian Lundgaard tog søndag formiddag endnu et stort skridt mod Formel 1. Han vandt i suveræn stil Formel 2-sprintløbet ved Steiermarks Grand Prix foran alle Formel 1-bosserne.

Lundgaard startede fra tredje position, men gik hurtigt i front og kontrollerede overlegent resten af løbet. Sejren kom i Lundgaards kun anden weekend i Formel 2, hvor han for en uge siden debuterede med en fjerdeplads i optakten til Østrigs Grand Prix.

»I sidste weekend var en stor del af fokus på at gennemføre løbene og få så mange point og så meget erfaring som muligt. Denne weekend var fokus så på at forbedre bil og mig selv,« sagde Lundgaard.

Det er kun tre år siden, Lundgaard skiftede fra gokart til formel-biler, og i modsætning til alle hans konkurrenter i Formel 2 er han rykket en klasse op hver eneste sæson.

Christian Lundgaard har i tre år været medlem af Renault Sport Academy, der vil skabe fremtidens Formel 1-stjerner. Renault-teamchef Cyril Abiteboul har flere gange nævnt danskeren som kandidat til et Formel 1-sæde allerede næste år, men skrev i denne uge 2021-kontrakt med den 38-årige eksverdensmester Fernando Alonso.

I den samlede stilling ligger Christian Lundgaard nu på tredjepladsen. Næste afdeling af FIAs Formel 2-mesterskab afvikles allerede i den kommende weekend på Hungaroring uden for Budapest.

I søndagens Formel 3-løb sluttede danske Frederik Vesti på ottendepladsen, og han ligger nu på den samlede andenplads i mesterskabet.