Klasseforskellen er for stor. Og det har skabt et forkert syn på sporten hos nogle Formel 1-kørere - som Kevin Magnussen.

Sådan siger Force India-køreren Sergio Perez.

»Jeg har aldrig tidligere hørt folk tale om, at 'yeah, jeg vandt løbet', når de var 'best of the rest'. Eller hørt 'jeg fører mesterskabet', når man var 'best of the rest',« siger Sergio Perez til Motorsport.com:

»Sådan burde det ikke være. Det er meget skadeligt for sporten.«

I de seneste år har der reelt kun været tre hold i Formel 1, der har kæmpet om podiepladserne: Mercedes, Ferrari og Red Bull. I år har det udviklet sig til udtrykket 'best of the rest' om placeringerne under de seks racere fra de tre bedste hold.

Sådan har det blandt andet ofte lydt om Kevin Magnussens Haas-hold i denne sæson. For nylig sagde danskeren, at han har skabt en slags B-mesterskab i sit hoved for de næstbedste.

Sergio Perez er blevet nummer tre i denne sæson og har som en af de meget få været med til at bryde de tre stores dominans. Vis mere

»Jeg har på en måde skabt det her store mesterskab i mit hoved. Jeg ved godt, det ikke eksisterer, men det er noget, jeg bruger som motivation,« har det lydt fra den danske Haas-kører.

Han ligger i øjeblikket nummer otte i den samlede VM-stilling, mens han altså jagter syvendepladsen (lige efter de store), som altså betragtes som en slags førsteplads for alle andre end Mercedes-, Red Bull-, og Ferrari-kørene. Renaults Nico Hülkenberg ligger lige nu nummer syv, og han har på samme måde givet udtryk for, at han går efter 'det næstbedste'.

Sergio Perez siger:

»Det er svært. Forskellen på budgetterne er enorm i disse år, hvor vi har set en ny generation af biler. Man kan ikke være med. I de sidste fire-fem år har der simpelthen være to klasser i Formel 1,« siger Force India-køreren.

Han har selv været en af de få kørere, der har brudt dominansen fra de tre store hold. Sergio Perez har fem gange kørt sig på podiet, siden han i 2014 kom til Force India. Senest i år. Men tallene er tydelige: Siden begyndelsen af 2016-sæsonen er der kun i fem tilfælde kommet en kører i top-3 i et grandprix, der IKKE har kørt for Mercedes, Red Bull eller Ferrari.

Sergio Perez håber, at det bliver anderledes fra 2021, hvor regulativerne for Formel 1 kan ændres.

»Jeg håber virkeligt for sportens skyld, at vi i 2021 har fem hold, der kan kæmpe om sejren i hvert løb. Det ville være en drøm, der går i opfyldelse. Som en fan ville jeg elske at se det,« siger Sergio Perez.

Sergio Perez kørte til og med 2013 hos McLaren, hvor han blev afløst af Kevin Magnussen. Mexicaneren har lige siden kørt for Force India.