Kevin Magnussen var rasende efter kvalifikationen til Tyrkiets Grand Prix.

»Jeg er pissed – jeg har ikke mere at sige,« var hans første ord, efter han med en 16.-plads var slået ud af Q1-kvalifikationen.

Kvalifikationen startede i regnvejr, og på den glatte Istanbul Park-bane var det for en gangs skyld i højere grad køreren end bilen, der spillede hovedrollen. Magnussen leverede under de svære forhold en flot omgang, der sikrede ham en foreløbig syvendeplads.

Men så tog regnen til, og kvalifikationen blev afbrudt. Da den blev genoptaget, var der kun tid til en enkelt omgang, og her blev danskeren fanget bag en snurretur fra Daniil Kvyat (Alpha Tauri). Der var gule advarselsflag, der betyder, at farten skal sættes ned. Magnussen fulgte reglerne og opgav sin omgang, mens stort set resten af feltet forbedrede sig.

»Jeg var den eneste, der tog farten af. Jeg blev slået ud, fordi jeg rettede mig efter reglerne,« sagde Magnussen senere.

»Der var gult flag på hele omgangen, og alligevel forbedrede alle deres tid – det var tydeligt, at de ikke rettede sig en skid efter de gule flag. Mange tider skulle være diskvalificeret. Jeg var den eneste, der respekterede de gule flag, og jeg blev slået ud,« fortsatte Magnussen.

Dommerne ville først bedømme de enkelte køreres omgange, efter alle tre dele af kvalifikationen var afviklet, og Magnussen kan derfor stadig vinde placeringer på startopstillingen, hvis en eller flere konkurrenter får deres omgange diskvalificeret.

Magnussens teamkammerat Romain Grosjean røg af banen i regnvejret og starter derfor løbet fra sidste række. Resultatet af kvalifikationen i Tyrkiet betyder, at Magnussen udlignede til stillingen 7-7 i Haas-teamets interne kvalifikationsduel.

I en kaotisk Q3 tog Lance Stroll (Racing Point) sensationelt pole position foran Max Verstappen (Red Bull) og teamkammeraten Sergio Perez.

Lewis Hamilton, der starter fra sjettepladsen, sikrer sig VM-titlen 2020, hvis han efter Tyrkiets Grand Prix har et forspring til Valtteri Bottas på mindst 78 point