Det er nemt at blive lidt træt af Lewis Hamilton.

For eksempel når han på løbehjul drøner ned gennem paddocken for at undgå medier og fans – der har gjort ham til en af verdens bedst betalte sportsstjerner.

Eller når han belærer verden om miljøproblemer – og samtidig har en stor samling af eksotiske, benzinslugende supersportsvogne (privatjetten er dog solgt!).

Og når han dominerer så voldsomt, at Formel 1 bliver forudsigeligt på en måde, der minder om Michael Schumachers storhedstid.

Man søndag sikrede han sig sin sjette VM-titel, og det kræver respekt.

Han overhalede dermed legendariske Juan Manuel Fangio, der vandt fem titler i 1950'erne. Kun Michael Schumacher med syv verdensmesterskaber ligger nu foran Lewis Hamilton.

Billedet er det samme med grandprix-sejrene. Schumacher er nummer et på sportens all-time-liste med 91 grandprix-sejre, men Hamilton med 83 er rykket tæt på.

Det er tydeligt, at Schumachers rekorder, der for bare få år siden så ud til aldrig at blive slået, er kommet under pres.

Foto: MARK THOMPSON
Vis mere

Faktisk har Hamilton allerede overhalet det tyske ikon med hensyn til pole positions: Han er startet fra pole i 87 af sine løb – Schumacher havde 'kun' 68 pole positions.

Hvis (jeg er tilbøjelig til at sige 'når') Hamilton tangerer eller slår Schumachers rekorder med VM-titler og grandprix-sejre – bliver han så Formel 1-historiens GOAT (Greatest Of All Times)?

Det er jo reelt umuligt at sammenligne kørere fra forskellige perioder, men Schumacher og Hamilton har faktisk kørt mod hinanden.

Englænderen debuterede i Formel 1, netop som Schumacher sluttede første del af sin karriere. Men da tyskeren gjorde comeback i 2010, fik han tre sæsoner i samme felt som Hamilton.

Foto: TOSHIFUMI KITAMURA
Vis mere

Men her er det ikke fair at sammenligne dem. For det første var Hamilton 16 år yngre end Schumacher, og for det andet var tyskerens Mercedes ikke i samme klasse som Hamiltons McLaren.

Det er forkert at afskrive Schumachers comeback som en fiasko. Han brugte sine tre Mercedes-sæsoner i 2010-12 på at opbygge det nye team, og det var faktisk Hamilton, der høstede frugten af Schumachers arbejde:

Han overtog tyskerens Mercedes-sæde i 2013 og har siden 2014 vundet VM fem ud af seks gange.

Også på andre områder er Schumachers og Hamiltons karrierer tæt forbundet. Begge kom i Formel 1 med hjælp fra Mercedes, og begge vandt hovedparten af deres VM-titler i team (henholdvis Ferrari og Mercedes), som de dygtigt opbyggede omkring sig.

Og begge var aggressive. Schumacher er berømt og berygtet for at køre sine konkurrenter af banen.

Hamiltons stil er ikke helt så kontroversiel, men det er tydeligt, at han har taget ved lære af tyskeren.

Den største forskel på Schumacher og Hamilton er, at tyskeren altid var enevældig førstekører i 'sine' team – Hamilton blev både hos McLaren (af Alonso og senere Button) og hos Mercedes (primært med Rosberg) udfordret på de indre linjer.

Det kan godt være, Lewis Hamilton er lidt trættende, men han er nu en meget reel konkurrent til Michael Schumacher i kampen om at blive Formel 1's GOAT.