18-årige Christian Lundgaard leverede onsdag endnu en flot Formel 1-test.

På Jerez-banen i Spanien gennemførte han hele 465 km bag rattet i en af Renaults RS17-modeller. Det svarer til halvanden grandprix-distance, og de omkring 100 omgange blev gennemført stort set fejlfrit.

Onsdag formiddag stod programmet på kvalifikations-omgange på nye dæk, mens eftermiddagen blev tilbragt med såkaldte ’long-runs’, hvor Lundgaard over mange omgange skulle holde liv i sine dæk, og undervejs justere bilen.

»Det var fedt at få endnu flere Formel 1-kilometer,« siger Lundgaard til B.T.

»Alting gik fint – der var ingen ballade med bilen, og rent fysisk havde jeg ingen problemer med de mange omgange. Jeg lærte en masse – ikke mindst omkring samarbejdet med teamets ingeniører.«

Den danske teenager gennemførte sin første Formel 1-test for Renault på Hungaroring ved Budapest midt i september.

Fokus i Jerez var det samme som i Ungarn: Det handlede om at Renault-ledelsen vil se danskeren an med henblik på en fremtid i Formel 1.

Lundgaard blev for tre år siden optaget i Renault Sport Academy, der satser på at have en kører med i Formel 1-feltet i 2021 eller 22.

Christian Lundgaards 2020-program er endnu ikke på plads. Han debuterede i år i FIA´s Formel 3-mesterskab, hvor han på en samlet sjetteplads blev bedste ’rookie’.

Hans præstation var så overbevisende, at Renault allerede nu overvejer at sende ham videre til Formel 2.

Alternativet er endnu en sæson i Formel 3, men den endelige beslutning tages først efter det kommende World Cup-løb i Formel 3 i Macau, hvor danskeren er blandt favoritterne.

Formel 3-løbet i den tidligere portugisiske koloni, der nu er en del af Kina, afvikles i weekenden 16.-17. november. Ayrton Senna, Michael Schumacher, David Coulthard og danske John Nielsen (1984) har tidligere vunder løbet, der afvikles på en lynhurtig gadebane.