(OPDATERET) McLaren dropper belgieren Stoffel Vandoorne efter denne sæson og giver sædet til ung brite.

Kevin Magnussens tidligere hold har valgt at opsige samarbejdet med Stoffel Vandoorne, som ellers har kørt hos teamet de seneste to sæsoner, ved udgangen af denne sæson.

Det fremgår af en pressemeddelelse, som McLaren har frigivet mandag middag. Her udtaler CEO Zac Brown blandt andet.

'Vi ønsker Stoffel alt det bedste, uanset hvad han vælger at gøre fremover i sin karriere, og vi vil støtte ham hele vejen. Vi vil offentliggøre hele vores kørersammensætning for 2019 på det et senere tidspunkt,' lød forklaringen for middag.

Charles Leclerc bliver angiveligt Ferrari-kører i 2019. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Charles Leclerc bliver angiveligt Ferrari-kører i 2019. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP) Foto: ANDREJ ISAKOVIC
Vis mere

McLaren har allerede offentliggjort, at Fernando Alonso stopper og bliver erstattet af Carlos Sainz Jr. Efter nyheden om Vandoorne først havde lagt sig, offentliggjorde McLaren så, at den unge brite Lando Norris får belgierens sæde i den kommende sæson, der bliver hans debut.

Den droppede Stoffel Vandoorne fik ikke det gennembrud, som han selv og McLaren havde håbet på de seneste to sæsoner. Belgieren er et produkt af McLarens eget racerskole, hvor han stod i lære sammen med danske Kevin Magnussen i flere år.

Det var blandt andet Kevin Magnussens afgang fra McLaren i 2015, der fik Stoffel Vandoorne til at stige i graderne internt hos McLaren.

Stoffel Vandoorne takker McLaren for tiden sammen, men han melder ikke ud, hvad han nu skal. Belgieren har været på tale hos Sauber Alfa Romeo, men det er uvist, om det bliver til noget.

Det er ikke kun hos McLaren, der sker ting og sager i øjeblikket. Således har Ferrari angiveligt valgt, hvem der skal være Sebastian Vettels teamkammerat i 2019.

Her bliver det ifølge både avisen Bild og Autosport unge Charles Leclerc, som får rollen som teamkammerat med tyske Sebastian Vettel, når den kommende sæson begynder.

Har medierne ret, betyder det samtidig et farvel til veteranen Kimi Räikkönen. Ferrari har ikke bekræftet rygterne.

Men beslutningen er angiveligt blevet truffet af Ferraris bestyrelsesformand, John Elkann, i forbindelse med denne weekends italienske Formel 1-grandprix.

Kimi Räikkönen blive ifølge flere medier droppet til fordel for unge Charles Leclerc hos Ferrari i 2019. (EPA/SRDJAN SUKI)
Kimi Räikkönen blive ifølge flere medier droppet til fordel for unge Charles Leclerc hos Ferrari i 2019. (EPA/SRDJAN SUKI) Foto: SRDJAN SUKI
Vis mere

Valget af unge Charles Leclerc skal blandt andet være truffet i respekt for den netop afdøde Ferrari-boss Sergio Marchionne, som ønskede at forfremme monegaskeren på bekostning af Kimi Räikkönen.

Kimi Raikkönens stigende formkurve og Ferrari-koncernens nye ledelse har dog skabt tvivl om, hvorvidt man ville efterkomme Sergio Marchionnes ønske, men det skal altså angiveligt være stadfæstet nu.

Samtidig blev John Elkann set mødes med Charles Leclerc på Monza, og det er af flere blevet set som et tegn på, at Leclercs fremtid ligger hos Ferrari i 2019. Leclerc afviser dog, at han talte kontrakt og fremtid med Ferrari-bossen.

»John kom her (Monza, red.) og introducerede sig foran hele holdet, og det var en god mulighed for at mødes. Men det var en introduktion mere end en samtale om fremtiden og alt andet,« siger han til Autosport.