Haas har nu appelleret den diskvalifikation, der ramte Romain Grosjean i seneste Formel 1-løb.

Kevin Magnussens hold har således tænkt sig at kæmpe til det sidste for at få franskmandens sjetteplads til at så ved magt.

Det skriver Autosport.com.

Fristen for at indgive en officiel appel udløb torsdag, men Haas-teamet holdt sig inden for tidsfristen.

Teamchef Günther Steiner slog da også fast umiddelbart efter løbet på Monza, at holdet ville appellere:

»Vi er ikke enige i dommerens beslutning om at straffe vores hold, og vi føler helt klart, at vores sjetteplads i Italiensk Grand Prix bør stå ved magt,« sagde han i søndags.

Det var en af rivalerne i Formel 1-feltet, Renault, der indleverede en klage over Haas efter løbet.

Og teamet fik medhold af stewarderne: Gulvet i Romain Grosjeans racer levede ikke op til nogle helt nye retningslinjer, men Haas havde på forhånd bedt om dispensation, fordi det lille amerikanske Formel 1-hold ikke kunne nå at implementere ændringerne.

Kevin Magnussen havde en dårlig dag på Monza-banen i søndags.
Kevin Magnussen havde en dårlig dag på Monza-banen i søndags. Foto: ANDREJ ISAKOVIC
Vis mere

Kevin Magnussen kørte også med det 'ulovlige' gulv, men klagen over afgørelsen omfattede kun holdkammeraten, da danskeren blev nummer sidst. og derfor ikke scorede point.

Det forventes, at det internationale motorsportsforbund (FIA) i næste uge vil fastsætte en dato for appelhøringen, der vil finde sted i Paris.

Med Romain Grosjeans sjetteplads havde Haas ellers bevæget sig forbi netop Renault i konstruktørernes VM-stilling, men med diskvalifikationen byttede de to hold igen plads.

Næste Formel 1-grandprix køres i Singapore 16. september.