En spanier for en spanier.

McLaren har allerede fundet en afløser for Fernando Alonso, der tirsdag meddelte, at han er i gang med sit sidste år i Formel 1.

Ifølge ESPN har McLaren sikret sig en aftale med Carlos Sainz. Det amerikanske medie skriver, at den spanske racerkører senere på ugen vil blive officielt præsenteret med en toårig kontrakt.

Dermed bliver der lagt en brik i det store Formel 1-puslespil, der er blevet åbnet voldsomt op i de seneste uger.

Spekulationerne blev ikke mindst sparket i gang, da Red Bulls Daniel Ricciardo overraskende meddelte, at han fra 2019 skal køre for Renault.

Dermed lignede Carlos Sainz hos dét hold den store taber, men nu har han altså tilsyneladende sikret sig et job hos McLaren i stedet.

Carlos Sainz har også været nævnt som afløser for Daniel Ricciardo, for i realiteten har han været udlejet fra Red Bull-koncernen, der altså har har haft mulighed for kalde spanieren tilbage som makker til Max Verstappen. Sporene skræmmer dog. De to kørte sammen hos Red Bulls juniorteam Toro Rosso, og det gik langt fra gnidningsfri.

I stedet ligner det nu, at Pierre Gasly rykkes op fra Toro Rosso til Red Bull.

Hvem der så skal køre sammen med Carlos Sainz hos McLaren er endnu uafklaret. Stoffel Vandoorne har i år haft lidt af en rædselssæson, og det er usikkert, om han får lov at fortsætte. Her bliver det unge britiske talent Lando Norris nævnt i stigende grad.

Han skrev tirsdag således på Twitter, da beskeden om Fernando Alonso kom:

Formel 1-puslespillet er på det seneste blevet yderligere kompliceret af, at rigmanden Lawrence Stroll har smidt en økonomisk livlinje til Force India. Ikke mindst fordi sønnike Lance Stroll kører Formel 1 for Williams. Forenes familien hos fForce India kan det betyde, at én af de to nuværende Force India-kørere, Esteban Ocon og Sergio Perez, også skal ud og finde sig et nyt hold.