Kevin Magnussen må vente en enkelt dag i pitten, før han får lov til at køre Haas-teamets nye 2018-racer ved årets første testuge i Barcelona.

Den danske Formel 1-stjerne Kevin Magnussen må væbne sig med en smule tålmodighed, når han sammen med resten af feltet møder ind til årets første Formel 1-test sidst februar måned.

Det bliver nemlig teamkammeraten Romain Grosjean, der får lov at køre de første kilometer i Haas-teamets nye racer, når banen i Barcelona åbner mandag den 26. februar.

Således bekræfter Haas-teamet over for BT, at Kevin Magnussen får sin første tur i bilen om tirsdagen den 27. februar, hvorefter kørerne bytter rundt igen. Vintertesten afvikles over to uger med fire testdage i hver. Kevin Magnussen og Romain Grosjean får begge to hele dage i raceren frem til fredag den 1. marts, hvor den indledende testuge slutter.

I den anden uge begynder Kevin Magnussen dog testen, når han sætter sig i raceren tirsdag den 6. marts, hvor Romain Grosjean tager over dagen efter. Og sådan skiftes de to kørere igen ugen ud.

Haas-teamet har endnu ikke offentliggjort, hvornår offentligheden får det første glimt af Kevin Magnussens racer. Men Mike Arning, der er teamets pressechef, oplyser, at medier og fans først for alvor ser bilen på årets første testdag den 26. februar.

»Haas F1 Team planlægger en digital offentliggørelse på endnu ubekræftet dato, før vintertesten begynder i Barcelona. 2018-raceren bliver rent fysisk præsenteret mandag morgen den 26. februar, før bilerne indtager banen. Her vil der være mulighed for optage video og tage billeder af bilen,« skriver Mike Arning i en mail til BT.

Hos Haas håber teamejeren, Gene Haas, at den nye 2018-racer vil give forbedrede arbejdsforhold for Kevin Magnussen og Romain Grosjean i forhold til seneste sæson.

»Jeg har sagt det før. Jeg mener, at vores kørere var bedre end vores biler i 2017. Grosjean er en meget, meget hurtig kører. Hans kørerstil er meget forskellig fra Magnussens. Grosjean kører meget hårdt på, når han bremser og kører gennem sving. Her kører Magnussen mere jævnt gennem svingende. De har bare en meget forskellig stil, men de er meget aggressive, og de vil begge to vinde. Det er det her dræberinstinkt, du har brug for, når der skal scores point,« siger han i en pressemeddelelse.

Vis mere

Gene Haas roser samtidig samarbejdet mellem Kevin Magnussen og Romain Grosjean.

»Vores køreres indbyrdes konkurrence fungerer godt, og de arbejder godt sammen. De ved, hvad de foretager sig, og det tror jeg, er en hjælp for dem begge. Men de kæmper altså stadig mod hinanden. Det er ret imponerende, så tæt de to racere er på hinanden både i kvalifikationen og i træningerne. Det viser, at kørerne er ekstremt talentfulde. Giver vi dem hurtige biler, kommer de også til at rykke frem i feltet,« siger Haas-bossen.