Kevin Magnussen havde hele weekenden insisteret på, at hans sidste Formel 1-weekend føltes som de 119 foregående.

Men det ændrede sig 10 minutter inden starten på afskedsløbet i Abu Dhabi. FIA-løbsleder og sikkerhedschef Michael Masi tog den lange tur ned til sidste startrække, hvor han tog personlig afsked med Magnussen med en knuckle.

Så skulle et par mekanikere have en afskedskrammer, og til sidst stillede hele danskerens crew op til en spontan fotosession, hvor Magnussen med et grin afbrød sin opladning og tog plads midt i billedet.

På vej op til den officielle startceremoni blev der tid til et farvel til den danske Red Bull-mekaniker, Ole Schack.

På gridden sagde Kevin Magnussen farvel til den danske Red Bull-mekaniker, Ole Schack.
På gridden sagde Kevin Magnussen farvel til den danske Red Bull-mekaniker, Ole Schack. Foto: Grand Prix Photo
Vis mere

Og mens man ventede på nationalmelodien, blev Magnussen opsøgt af Sergio Perez, der sidste uge vandt Sakhirs Grand Prix, men ligesom danskeren står til at miste sin plads i Formel 1-feltet 2021.

Hvis optakten var speciel, var Abu Dhabis Grand Prix en af de sædvanlige frustrerende 2020-oplevelser for Kevin Magnussen. En superstart, lidt klammeri i første sving og en første omgang, der bød på et par vundne placeringer.

Efterfulgt af den sædvanlige nedtur gennem feltet, der denne gang endte med en ligegyldig 18.-plads, en omgang efter Max Verstappen. Red Bull-køreren kunne for en gangs skyld overlade de to nederste pladser på podiet til Mercedes-kørerne Valtteri Bottas og Lewis Hamilton.

Afslutningen på Kevin Magnussens afskedsforestilling blev ligesom optakten speciel. På vej tilbage til pitten lavede han en par donuts, som dog ikke fik ret meget opmærksomhed, fordi Mercedes-kørerne samtidig lavede det samme stunt foran tv-kameraerne på målstregen.

Hele Kevin Magnussens crew ville lige inden starten have et farvelfoto med danskeren.
Hele Kevin Magnussens crew ville lige inden starten have et farvelfoto med danskeren. Foto: Grand Prix Photo
Vis mere

»Mine donuts var til drengene hjemme i Roskilde – de havde spurgt, om jeg ikke for en gangs skyld kunne lave et par donuts i Formel 1,« grinede Magnussen efter løbet.

Så blev han mere alvorlig, da han satte ord på sin Formel 1-karriere.

»Jeg har fået mulighed for at udleve en drengedrøm, og det er fantastisk. Jeg var ikke rigtig med i løbet, så jeg havde god tid til at tænke på alle de mennesker, der har gjort det muligt. Jeg kan kun være sindssygt taknemmelig.«

»Det er på samme tid sjovt og underligt at tænke på, at det er et stort kapitel, der slutter her. Fra jeg var en helt lille dreng, har jeg drømt om at vinde i Formel 1, så på en måde er det historien om min barndom, der slutter. Nu skal jeg i gang med et nyt kapitel i mit liv. Jeg kan stadig leve af at køre race, og det er jo egentlig en vanvittig tanke: at mit arbejde er at rejse verden rundt og køre de fedeste racerbiler, der findes.«

Kevin Magnussen tager allerede i begyndelsen af januar til USA for at forberede sig på sin nye karriere i den amerikanske IMSA-serie.