Det kan ske ting og sager, når man forlader Formel 1 for en stund.

Det har Kevin Magnussen måttet sande, og de fleste nye påfund har heldigvis kommet Haas og danskeren til gode.

Lørdag skal den hurtige dansker så prøve sig af i en disciplin, som han aldrig har prøvet kræfter med i F1-verdenen, nemlig et sprintløb der erstatter den klassiske kvalifikation.

Konceptet blev indført sidste år, da Roskilde-racerkøreren var fraværende i motorsportens kongeklasse, men det er allerede blevet forfinet.

I fjor blev der uddelt point til top-3, men nu er der otte kørere, der får point efter de 100 km, som formentlig tager 25-30 minutter at gennemføre. Tætpakket action, lyder det til at blive, og det er lige Magnussen.

»Jeg synes, det er godt, at de har tilføjet point til alle, der slutter som nummer otte eller højere, for der er en pengebonus ved at score point, så jeg er klar til at give alt. Og det kommer til at blive fantastisk racerløb,« siger Magnussen til Haas' hjemmeside.

»Jeg synes, det er interessant, for sidste år var det nogle gange lidt mindre spændende, fordi folk var mere konservative, da der ikke var så meget på spil. Nu, hvor der er point på spil, tror jeg, vi vil se hårdere ræs, så det glæder jeg mig til.«

Første møde med sprintkonceptet bliver altså i italienske Emilia-Romagna, mens han også får lov at prøve kræfter med det i Østrig og Brasilien senere på året.

Magnussen har ladt op til grandprixet hjemme i Danmark, hvor han også blev spottet til fodboldkamp med Nicklas Bendtner ved sin side. Det var dog ikke dem, der tiltrak sig mest opmærksomhed på de fine pladser - læs mere her.