Romain Grosjean er bekymret.

I løbet af onsdagens test på Circuit de Catalunya forsøgte han sige med en såkaldte 'stående start', vel at mærke på brugte dæk. Og det var ikke nogen fornøjelse for Kevin Magnussens franske holdkammerat hos Haas.

»Jeg havde ikke meget sjov. Bare det at skifte gear op eller ned var tricky,« siger Romain Grosjean til Motorsport.com.

I den kommende sæson er det på tegnebrættet, at kørerne i Formel 1 skal sættes i gang med en 'stående start' efter et rødt flag. De skal altså lines op på start/mål-langsiden og sættes i gang på samme måde, som når løbet starter. I modsætning til en 'rullende start', hvor de bliver sendt af sted af en safety car.

Ifølge Romain Grosjean vil problemerne være enorme, hvis kørerne ikke får skiftet til nye dæk inden en 'stående start'. Eller ikke har mulighed for det. Eller simpelthen ikke har flere tilbage, hvis det er på et fremskredent tidspunkt i løbet.

»Jeg mener, at det kan blive et blodbad. Sikkerhedsmæssigt er jeg en smule bekymret,« siger Romain Grosjean, der fortæller, at han normal når i ottende gear inden sving et ved en normal start - på friske dæk.

Onsdag var det anderledes - på brugte dæk.

»Jeg kom ikke over fjerde gear. Man kan miste kontrollen over bilen bare på langsiden. Foran mig havde Bottas (Valtteri fra Mercedes, red.) det heller ikke ret sjovt,« siger Romain Grosjean:

Romain Grosjean og Kevin Magnussen (th.) træner i disse dage i den nye Haas-racer, i Barcelona. Vis mere

»Den var umulig at køre, og det var som om det regnede, som om vi havde regnvejrsdæk på.«

Ud over sikkerheden påpeger Haas-køreren også, at en 'stående start' kan vende op og ned på alt i feltet. Han mener, at en kører på brugte dæk kan risikere at tabe 25 sekunder på en enkelt omgang til en kører, der har nye dæk på.

Det er endnu usikkert om, Formel 1 indfører den 'stående start' fra den kommende sæson. Men kørerne gør sig erfaringer med det i disse dage i løbet af de sidste officielle testdage, inden sæsonen begynder sidst i marts. Kevin Magnussen tester torsdag, og det kan du følge live her på BT.dk

»I forhold til min erfaring føles det farligt, det må jeg bare sige,« lyder det fra Romain Grosjean.

Haas' teamchef, Gunther Steiner, mener, at en 'stående start' vil gøre en genstart 'mere interessant', men han erkender, at han ikke ved, hvor slemt det var ude på banen.

»Det kommer nogen til at kigge, med video og tider, og så finder de ud af, om det er farligt eller ej. Så skal det op gennem systemet, og så må vi se, hvad udfaldet bliver,« lyder det fra Gunther Steiner, også til Motorsport.com.

Årets første Formel 1-løb køres 25. marts i Melbourne.

Se også