Mens Kevin Magnussen venter på, at 2020-sæsonen kommer i gang, kan han se tilbage på 102 Formel 1-løb.

»Jeg er superstolt over, at have kørt så mange år i Formel 1, for der er trods alt ikke så mange kørere, der har været med i 100 grandprix'er,« siger han.

Her kårer B.T. Kevin Magnussens 10 bedste Formel 1-løb - OG selvfølgelig de tre værste.

Du får overblikket her:

10. RUSLANDS GRAND PRIX 2019

Efter den flotte sæsonstart udviklede 2019 sig til en ørkenvandring for Haas F1 Team. Et aerodynamisk problem betød, at dækkene sjældent fungerede optimalt. I Rusland kæmpede Magnussen sig op i top-10, men fik mod slutningen en tidsstraf. Herefter fik Magnussen fra pitten besked på at satse alt på de sidste omgange, og han sikrede sig dermed en niendeplads. Det var Haas' eneste pointgivende placering i anden sæsonhalvdel.

Kevins kommentar efter løbet: »Jeg skulle nærmest levere seks kvalifikations-omgange i træk. Og det gjorde jeg. De sad alle seks lige i skabet!«

B.T.s bedømmelse:

9. SINGAPORES GRAND PRIX 2016

Renaults 2016-model blev mindre og mindre konkurrencedygtig i løbet af sæsonen. På gadebanen i Singapore kunne Magnussen kompensere for mange af bilens mangler og redde et enkelt VM-point hjem med en tiendeplads.

Kevins kommentar efter løbet: »Det var et sindssygt hårdt løb på grund af temperaturen, og fordi det er så langt – og fordi min drikkeflaske ikke virkede. Første gang jeg ville tage en tår, kom der kun luft gennem slangen, og det kom aldrig til at fungere.«

8. SINGAPORES GRAND PRIX 2014

Magnussen var under massivt pres i slutningen af 2014. Han kæmpede med erfarne Jenson Button om den ledige plads ved siden af Fernando Alonso i McLarens 2015-lineup. I Singapore slog han englænderen i kvalifikationen, og i løbet leverede han så en af sine mest heroiske præstationer i Formel 1 og kom ind på en tiendeplads.

Kevins kommentar efter løbet: »Jeg ved ikke, hvad der var galt, men der blev meget varmt i bilen. Jeg har aldrig prøvet noget lignende. Mit sæde brændte nærmest.«

7. RUSLANDS GRAND PRIX 2016

For Renault var 2016 et år, der bare skulle overstås, og teamets RS16-model var forældet allerede fra sæsonstarten. I Rusland kvalificerede Magnussen sig på 17.-pladsen, men kom i mål som nummer syv efter et fornemt løb, der blandt andet inkluderede en intens kamp med Daniel Ricciardo (Red Bull).

Kevins kommentar efter løbet: »Jeg fik en o.k. start. Det betød, at jeg hurtigt kom i top-10. Så begyndte det hårde arbejde. Jeg måtte resten af løbet knokle for at holde en række hårde kørere bag mig!«

6. SPANIENS GRAND PRIX 2018

I foråret 2018 var Haas ofte 'best-of-the-rest', og i Spanien udnyttede Magnussen sin bil optimalt. Mens teamkammeret Romain Grosjean crashede ud på første omgang, kørte Magnussen et modent løb, hvor han hele eftermiddagen lå milevidt foran konkurrenterne i midterfeltet. Således sikrede han sig også en flot sjetteplads på Catalunya-banen.

Kevins kommentar efter løbet: »Jeg lå under hele løbet i et slags ingenmandsland. Det var lidt kedeligt, men også det fedeste!«

5. FRANKRIGS GRAND PRIX 2018

I Frankrig i 2018 vandt Magnussen igen 'best-of-the-rest'-klassen. Han kom i mål som nummer seks og var mod slutningen under massivt pres fra Valtteri Bottas (Mercedes). Efter noget, der lignede en perfekt præstation, reddede han sig i mål 1,3 sekunder foran finnen.

Kevins kommentar efter løbet: »Jeg ved ikke, om det ligefrem var perfekt.«

4. AUSTRALIENS GRAND PRIX 2019

Haas F1 Team startede 2019-sæsonen stærkt. Magnussen kvalificerede sig på syvendepladsen lige bag teamkammerat Grosjean, men gik forbi franskmanden allerede i første sving. Herefter kontrollerede han 'best-of-the-rest'-klassen hele eftermiddagen, og kom i mål på sjettepladsen.

Kevins kommentar efter løbet: »Jeg er superglad for mine gode start og gode tempo i løbet.«

3. JAPANS GRAND PRIX 2017

Magnussen halsede efter teamkammerat Romain Grosjean i sin første sæson for Haas F1 Team, men mod slutningen af året kom han på niveau med franskmanden. I Japan blev danskeren nummer otte, ét sekund foran Grosjean. Undervejs leverede Magnussen en af karrierens bedste overhalinger, da han gik forbi Felipe Massa (Williams).

Kevins kommentar efter løbet: »Den overhaling var jeg meget glad for, og den gjorde en stor forskel for mit løb.«

2. AUSTRALIENS GRAND PRIX 2014

Kevin Magnussen drømme-debuterede i Formel 1. Han startede sit første grandprix fra fjerdepladsen, overhalede tidligt Lewis Hamilton, og kom i mål som nummer tre. Da Daniel Ricciardo efterfølgende blev diskvalificeret, rykkede danskeren op på en sensationel andenplads. Flot kørsel, men det hører også med i billedet, at McLaren var et af de få teams, der var rigtig klar til sæsonstarten -  og at de rådede over feltets bedste motor.

Kevins kommentar efter løbet: »Dét, der er sket i dag, er helt sindssygt.«

1. MEXICOS GRAND PRIX 2017

Haas-bilerne (VF-17) var håbløse i Mexico 2017, og Magnussen og Grosjean var langsommere end alle andre under kvalifikationen. Men hvor franskmanden nærmest gav op, bed Magnussen tænderne sammen og kørte måske karrierens bedste løb. Han kæmpede sig i mål som nummer otte og forsvarede sig på de sidste omgange mod angreb fra verdensmestrene Lewis Hamilton (Mercedes) og Fernando Alonso (McLaren).

Kevins kommentar efter løbet: »Lige nu føles det som mit bedste Formel 1-løb.«

…Og de tre værste

BELGIENS GRAND PRIX 2016
Det er sjældent, Magnussen oversatser, men han gjorde det på sjette omgang af Belgiens Grand Prix 2016. Et planlagt angreb på teamkammeraten Jolyon Palmer endte med karrierens største crash – sammenstødet med dækbarrieren udsatte danskeren for 42g!

STORBRITANNIENS GRAND PRIX 2019
Det kan godt være, Romain Grosjean var hovedansvarlig for sammenstødet på første omgang på Silverstone sidste år, men Magnussen var ikke totalt uskyldig, og teamkammerater skal aldrig – som i ALDRIG – køre hinanden af banen på første omgang.

ABU DHABIS GRAND PRIX 2014
Sæsonfinalen 2014 var sidste chance for Magnussen for at sikre sig et McLaren-sæson i 2015. Presset var massivt, men han stod hele weekenden i skyggen af sine teamkammerat Jenson Button, der året efter ved siden af Fernando Alonso.