»Det er mega vildt – og sindssygt fedt. Det skal jeg helt sikkert prøve!«

Kevin Magnsusen besøgte tirsdag den legendariske Indianapolis Motor Speedway, hvor træningen til Indy 500, der køres 30. maj, er i fuld gang.

Kevin Magnussen holder efter weekendens IMSA-løb i Mid-Ohio en lille ferie i USA med sin hustru, Louise, og datteren Laura, der netop er blevet fire måneder.

»Vi skal flyve hjem fra Chicago på lørdag, og så synes jeg, det passede fint lige at tage omkring Indianapolis på vejen,« siger Kevin Magnussen.

Kevin Magnussen indlagde et besøg på Indianapolis Motor Speedway i familieferien i USA.
Kevin Magnussen indlagde et besøg på Indianapolis Motor Speedway i familieferien i USA. Foto: Grand Prix Photo / Jamey Price
Vis mere

Han boblede af begejstring, da han onsdag fortalte B.T. om sit første møde med IndyCar-seriens berømte oval-bane.

»Først gik jeg op på de store tribuner og så dem køre gennem sving 1 og 2. Så var jeg nede i pitten, hvor jeg fik lov at lytte med på Marcus Ericssons pit-radio. Jeg kunne gå næsten helt ud til banekanten, hvor bilerne blæser forbi med 390 km/t. Og så direkte ind i sving 1 uden at bremse …«

Svenske Marcus Ericsson, der debuterede i Formel 1 sammen med Magnussen i 2014, skiftede til IndyCar i 2019. Han kører nu for Chip Ganassi Racing, samme team Magnussen stiller op for i IMSA-serien.

»Chip Ganassi er helt klar over, hvor vild jeg er med IndyCar – det har jeg fortalt dem mange gange. Hvis der opstår en mulighed for at teste, er jeg klar,« siger Magnussen.

Kevin Magnussen fik lov til at lytte med på Marcus Ericssons pit-radio under træningen til Indy 500.
Kevin Magnussen fik lov til at lytte med på Marcus Ericssons pit-radio under træningen til Indy 500. Foto: Grand Prix Photo
Vis mere

»Fra næste år skal jeg køre for Peugeots nye Le Mans-serie, og den aftale gælder i første omgang for tre år. I den periode bliver det nok svært også at køre Indy 500, men så er det jo godt, at jeg stadig er relativt ung. På et tidspunkt vil jeg prøve at køre IndyCar på en oval – helt sikkert!«

Kevin Magnussens teamkammerat fra fire Formel 1-sæsoner hos Haas, Romain Grosjean, stiller i år op i IndyCar-serien, der afvikles på en blanding af almindelige racerbaner og ovaler som Indianapolis Motor Speedway.

Men hvor franskmanden i første omgang kun kører på de almindelige baner, har Magnussen ingen betænkeligheder ved ovalerne og de svimlende hastigheder omkring 400 km/t.

»Ovalerne tænder mig egentlig mere end de almindelige racerbaner. Det er mega vildt. Og sindssygt fedt!«