Han har toppet listen, han har været helt væk – og nu lægger Kevin Magnussen sig trygt lige under de allerbedste.

For det bliver til en femteplads for den danske Haas-kører på en powerranking for første halvdel af 2018-sæsonen, den kan ses på Formel 1's officielle hjemmeside.

»Kevin Magnussen er en genfødt kører i 2018,« som det lyder.

Formel 1 har til den denne sæson indført en såkaldt powerranking, som løbende har været en aktuel vurdering af kørernes styrke baseret på de til alle tider tre seneste løb. I denne omgang er alle 12 hidtidige løb dog taget med i halvvejsvurderingen. Men som altid på en top-10.

Og roserne til den danske racerkører er mange, mens holdkammeraten Romain Grosjean også nævnes - selv om franskmanden slet ikke er med på listen. Ikke for noget positivt.

»Haas-bilen har set sensationel ud i år, og lige siden det første løb har Magnussen ført an. Mens holdkammeraten Romain Grosjean kom ind i en negativ spiral, som i dag efterlader et spørgsmålstegn ud for hans fremtid i sporten, er danskeren gået fra succes til succes. Han har fået det maksimale ud af bilen med sin kraftfulde kørsel, hvilket har givet ny selvtillid til både ham selv og teamet,« lyder de svulstige ord på Formel 1's hjemmeside om danskeren, der lå helt i top på listen efter sæsonens første to løb.

På styrkevurderingen over første halvdel af sæsonen overgås Kevin Magnussen af fire kørere: Lewis Hamilton (Mercedes), Fernando Alonso (McLaren), Sebastian Vettel (Ferrari) og Valtteri Bottas (Mercedes). Tre af dem er også foran danskeren i VM-stillingen, hvor danskeren er nummer otte.

Omvendt vurderes Kevin Magnussens køreform på Formel 1's powerranking til at være bedre end topkørere som Kimi Räikkönen, Daniel Ricciardo, Max Verstappen og Nico Hülkenberg - de fire er i VM-stillingen højere placeret end den danske Haas-kører.

Det kunne sandsynligvis endda være blevet til endnu mere for Kevin Magnussen i denne sæson. For som det lyder i vurderingen på powerrankingen:

»Han har stadig en tendens til at lade det smuldre. Hans Pierre Gasly-øjeblik i Baku (hvor Magnussen kørte ind i franskmanden mod slutningen af løbet, red.) tæller voldsomt ned, da det var den gamle Kevin, der dukkede op igen. Men når han skyder brystet frem og smiler, har der været få kørere, der har imponeret så konstant i 2018.«

Sæsonens 13. Formel 1-løb køres, når sommerpausen er slut. Det er 26. august i Belgien.