Kevin Magnussen har endelig god grund til at have det store smil på, efter hvad han kalder en rædselsfuld start på sin Formel 1-karriere.

Den danske Formel 1-kører har nemlig leveret gode resultater i sin Haas-racer i denne sæson, og nu fortæller Magnussen også, at han i den grad trives hos det amerikanske team.

»Det er rigtig sjovt, og det sjoveste, jeg har haft i Formel 1. Og det er den mest konkurrencedygtige og beærede følelse, jeg har haft. Det viser bare den kvalitet, som holdet er lavet af. De er i stand til at træffe beslutninger, og de er i stand til at gå i faste retninger, og det er en reel styrke af holdet,« siger Magnussen til Motorsport.com.

Kevin Magnussen scorer mange point og føler sig mere end godt tilpas hos Hass-teamet. Vis mere

Kevin Magnussen har i denne sæson sat sin teamkammerat Romain Grosjean til vægs. Indtil videre Magnussen skrabet 45 point sammen til VM-stillingen, der giver ham en placering som nummer otte, mens Grosjean er helt nede på 14.-pladsen med 21 point.

Så godt har det ikke altid set ud for den danske kører, der fik en hård start på livet i Formel 1 hos først McLaren og derefter Renault.

»Det var temmelig rædselsfuldt og meget ustabilt med forskellige hold og tabet af mit sæde. Jeg havde et godt momentum, før jeg kom ind i Formel 1, og det tabte jeg så, da jeg ankom,« fortæller Kevin Magnussen.

Kevin Magnussen kørte i 2016 for Renault, men var ifølge ham selv aldrig den rette for dem. Vis mere

Inden skiftet til Haas havde Magnussen ellers muligheden for at blive hos Renault, men det var ikke et svært valg at træffe for danskeren.

»De gik formentlig ikke efter mig af de rigtige grunde. Jeg havde ikke den støtte, jeg havde brug for der. Jeg synes stadig, at jeg gjorde det godt, men de havde allerede besluttet fra starten, at jeg ikke var den rette for dem.«

Kevin Magnussen forventer, at han forlænger med Haas. Vis mere

Nu står den så på succes hos Haas halvvejs inde i 2018-sæsonen, og Kevin Magnussen virker også yderst fortrøstningsfuld omkring en forlængelse af samarbejdet med det amerikanske team.

»Jeg tror ikke, det er noget, der haster (kontraktforlængelsen, red.), og jeg tror ikke, det vil tage lang tid. Det er ikke noget, jeg er stresset over,« fastslår den 25-årige dansker.

Formel 1-feltet holder i øjeblikket sommerferie og er tilbage på banen den 26. august, når det belgiske grandprix går i gang.