Kollisioner på banen. Frustrerede, verbale angreb på hinanden.

Forholdet mellem Kevin Magnussen og Romain Grosjean er i løbet af 2019-sæsonen blevet mere og mere ramponeret.

Og det er efterhånden nået dertil, at der ikke er nogen vej tilbage. Sådan lyder det fra Formel 1-journalisten Chris Medland.

»Det kan ikke længere repareres for at være helt ærlig,« lyder det fra Chris Medland, der rejser verden rundt til alle grandprixer og arbejder for Racer Mag og F1.com:

»Der har været så mange episoder, at de tydeligvis ikke længere stoler på hinanden. Og det betyder, at de ikke lytter til de teamordrer, de får, fordi de hver især forventer, at den anden også ignorerer dem.«

Tre gange i denne sæson er Kevin Magnussen og Romain Grosjean kollideret med hinanden i et grandprix. Det er endda sket i de seneste to løb, på Silverstone og på Hockenheim. Se alle tre sammenstød øverst i artiklen

Senest fik de alligevel begge point, mens de begge måtte udgå som følge af sammenstødet i England.

Og dermed har de allerede overskredet grænsen for, hvor meget et Formel 1-hold som Haas i virkeligheden kan acceptere, mener Chris Medland.

»Hvis Haas vil være i nærheden af at blive nummer fire i konstruktør-VM – hvilket faktisk efterhånden er helt urealistisk – så har teamet ikke engang råd til én hændelse, der koster point. Og slet ikke flere,« siger Formel 1-journalisten til B.T. Sport.

Onsdag vurderede den danske racerkører Ronnie Bremer over for B.T. Sport, at Romain Grosjean sandsynligvis er færdig hos Haas efter denne sæson.

»De har brug for at gøre noget andet. Også for at gøre Gene Haas glad, så han får noget for de mange millioner, han smider i holdet,« vurderede Ronnie Bremer.

Chris Medland tror også, at det er sådan, det kommer til udvikle sig. Og så holder han et lille vindue åbent for, at de begge kan fortsætte:

Kevin Magnussens og Romain Grosjeans ansigter pryder verdens Formel 1-baner, men det er efterhånden ikke sandsynligt, at de begge vil gøre det i fremtiden.
Kevin Magnussens og Romain Grosjeans ansigter pryder verdens Formel 1-baner, men det er efterhånden ikke sandsynligt, at de begge vil gøre det i fremtiden. Foto: GERARD JULIEN
Vis mere

»Jeg kan forestille mig, at hvis de begge begynder at lytte til Günther Steiner (Haas' teamchef, red.), stopper med at bekæmpe hinanden, viser fremgang og respekt, så kan de begge fortsætte. Ellers vil Haas være nødt til at skille dem ad, og det betyder sandsynligvis, at Grosjean forlader teamet: Fordi han er den ældste og en lille smule mindre stabil,« siger Chris Medland:

»Hvis Steiner mener, at Kevin har en større skyld i deres konfrontationer og ikke lytter til formaningerne, så kan det være, at han fyrer ham i stedet. Men det ville overraske mig.

Allerede i den kommende weekend skal de to Haas-kørere igen forsøge at finde balancen. Det sker, når det sidste grandprix inden sommerpausen skal køres i Ungarn. Chris Medland regner med, at forholdene for kørerne nu bliver anderledes.

»Den eneste måde, det kan håndteres på nu, er at give dem besked på, at de ikke må køre mod hinanden. Hvis den ene bil er hurtigere end den anden, så må de få ordre om at bytte plads,« siger Chris Medland.

Allerede torsdag tyvstartes løjerne dog muligvis. Her har F1-organisationen indkaldt både Romain Grosjean og Kevin Magnussen til det obligatoriske pressemøde. Det er stik mod sædvane, for de fem kørere plejer at være fra forskellige hold. Det kan du læse mere om på BT.dk senere i dag.