Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Pointet er hjemme.

Kevin Magnussen blev nummer otte i sprintløbet denne lørdag, men det holdt ualmindeligt hårdt trods en flot startposition som nummer fire, som dog var skaffet under regnrige forhold fredag aften.

På tør vej måtte danskeren virkelig fighte, men det lykkedes trods alt. Det var således første gang, at Haas scorede point i det format, der blev introduceret i 2021 og opdateret til denne sæson.

Starten var også hektisk.

Magnussen startede som en af de få på medium-dækket og kom under pres fra start - han blev endda ramt af Daniel Ricciardo bagfra. Hændelsen kom under lup fra dommerne, men danskeren fik kun en advarsel. Der bliver kørt til grænsen i den ende af feltet.

Efter otte omgange strakte Magnussen våben mod Sergio Perez i den lynhurtige Red Bull-racer og droppede ned på femtepladsen. Der fik han dog ikke fred, for Daniel Riccirado og - endnu værre - Carlos Sainz gik til angreb.

Med ni af de 21 omgange tilbage var de to forbi, og det stod klart ,at der skulle fightes med alle midler for at blive i pointene, som går til de otte første i sprintløbet.

Med en fjerdedel tilbage af løbet fik Magnussen en opløftende besked fra Haas-teamet, for nu skulle hans medium-dæk begynde at blive bedre end konkurrenternes bløde dæk.

Desværre var det ikke nok til at holde Valtteri Bottas bag sig, og dermed endte Haas-køreren som otter, som giver et enkelt point i VM-stillingen.

Ferrari var tæt på at triumfere via Charles Leclerc, men verdensmester Max Verstappen tog sejren med en sen overhaling. Den anden Ferrari med Carlos Sainz nåede flot frem som nummer fire trods udgangspunktet som nummer ti.

Resultatet af sprintløbet sætter startrækkefølgen til hovedløbet søndag, og det betyder, at Magnussen starter som nummer otte, når det går løs kl. 15.

Følg løbet LIVE på BT.dk.

Andre læser også