Efter bare to vintertest-dage står det klart, at 2020-bilerne bliver de hurtigste i Formel 1-historien. Selvom man kører på en kold bane, og fokus lige nu er på udvikling og ikke omgangstider, er man tæt på de allerhurtigste tider fra Spaniens Grand Prix i maj sidste år.

Flere kørere forudser allerede nu, at rekorderne vil blive slået på samtlige baner. Og Kevin Magnussen glæder sig: Jo hurtigere jo sjovere er indstillingen.

»Og de er f… hurtige!« siger han til B.T. om de nye 2020-biler.

»Husk på, at der endnu ikke er nogen, der har kørt på de bløde dæk, så det kommer helt sikkert til at gå stærkt i år.«

De nye biler øger også kravene til kørerne. De vil blive udsat for endnu flere g-kræfter i sving og under nedbremsning, men Magnussen føler sig klar.

»Jeg har gjort alt, hvad jeg kan, for at forberede mig på de nye biler. Men jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg efter mere end 100 omgange i går er lidt træt i dag.«

Hurtigere biler er også lig med større risiko. Men hvor Magnussen gerne taler om sin glæde ved at køre de hurtigste biler i Formel 1-historien, er risikoen ikke et samtaleemne.

»Det er ikke noget, jeg tænker på. Og ikke noget, vi behøver at snakke om,« siger han venligt, men bestemt.

Han forventer, at Haas-teamets niende- og næstsidsteplads i Formel 1-VM 2019 var et blip på radaren. At man i år igen vil være i stand til at kæmpe med i midterfeltet, som man gjorde i 2018, hvor man sluttede på femtepladsen.

»På nuværende tidspunkt kan man ikke være sikker på noget som helst, men jeg har en grundlæggende tro på, at vi har forbedret bilen markant. Så er det bare et spørgsmål om, hvor meget de andre har forbedret sig. Allerede nu ser det ud til, at Racing Point i hvert fald er gået markant frem,« siger han.

Netop Racing Point har tidligere brokket sig over, at Haas-bilerne mindede for meget om Ferrari. Nu kører man åbenbart selv samme vej og lægger sig tæt op ad sin motorleverandør.

»Det er da lidt… sjovt, at det netop er dem, man nu snakker om, der kopierer deres motorleverandør,« smiler Magnussen.