Kevin Magnussens stod for en af løbets største præstationer, da han bragte sin underlegne Haas-Ferrari i mål på niendepladsen i Ungarns Grand Prix.

Det uventede resultat og de to VM-point blev grundlagt med en modig beslutning i minutterne op til løbet. Begge Haas-biler startede opvarmningsrunden på regnvejrsdæk, men kørte så i pit og fik monteret slicks (tørvejrsdæk, red). Det betød, at Magnussen og hans teamkammerat Romain Grosjean startede fra pitten,

»Teamet spurgte, om jeg syntes, det var en god ide, og jeg sagde ja. Det var ægte teamwork, og jeg er så stolt af, hvad vi i fællesskab præsterede i dag. Da jeg startede fra pitten, troede jeg jo ikke på, at jeg skulle score point. Jeg er også stolt af den tillid, de viste mig – at sende mig ud med slicks på våd bane,« jublede Magnussen efter løbet.

På en bane, der hurtigt tørrede op, rykkede danskeren helt op i top-3, og resten af eftermiddagen kæmpede han effektivt mod konkurrenter i langt hurtigere biler.

»Jeg havde jo slet ikke farten til at ligge så højt oppe og ryger længere ned, men holder alligevel fast i en niendeplads. Vi fik vist, at selv om vores bil måske ikke er så god i kvalifikationen, kunne jeg holde en Ferrari og en McLaren bag mig i løbet,« fortalte Magnussen.

»Det er det største resultat, jeg nogensinde har fået – for det lå slet ikke i kortene Jeg kan næsten ikke fatte, hvad der er sket i dag. Det er bare en niendeplads – en sølle niendeplads. Og jeg har aldrig været mere tilfreds!« fortsatte Magnussen efter en af karrierens største præstationer.

I front dominerede Lewis Hamilton (Mercedes) for anden weekend i træk.

»Jeg lå alene igennem hele løbet, men jeg kunne ikke have gjort det uden mekanikernes hurtige pitstop og ingeniørernes effektive strategi,« sagde Hamilton, der med sejren i Ungarn overtog føringen i VM. Hans teamkammerat Valtteri Bottas, der blev nummer tre i Ungarn efter Max Verstappen (Red Bull), ligger på andenpladsen.