Lyt til artiklen

»Dér tænkte jeg, det har jeg ikke lyst til, det her.«

Kevin Magnussen er bundærlig, når snakken falder på risikoen ved at sætte sig i en Formel 1-bil og køre 300 kilometer i timen.

En risiko han har ændret syn på, efter han er blevet far.

Det fortæller han i Viaplay-dokumentaren 'Den Bedste Kevin'.

Kevin Magnussen fortæller om, hvordan livet i Formel 1 er anderledes, efter han er blevet far.
Kevin Magnussen fortæller om, hvordan livet i Formel 1 er anderledes, efter han er blevet far. Foto: PHILIP FONG
Vis mere

»Der var et punkt sidste år, hvor jeg kunne mærke, at det var anderledes, end det plejer at være,« siger Magnussen om løbet i Japan, hvor han og konkurrenterne kæmpede i øsende regnvejr og intet kunne se på grund af sprayen fra den forankørende.

»Hvis der er én, der snurrer rundt og holder på banen, så kan jeg ikke se, om jeg kører direkte ind i ham. Dét er en farlig situation. Der kan du dø. I den situation tænkte jeg, det har jeg ikke lyst til, det her. Det er jo sindssygt at køre 300 km/t. med lukkede øjne stort set. Du kan vitterligt intet se.«

Løbet var præget af mange uheld og farlige situationer, der gav uhyggelige minder om sportens seneste dødsulykke i 2014 på netop samme bane.

»Det er fuldstændigt som at køre i en tyk sky. Jeg tror ikke, man kan forestille sig, hvor vildt, skræmmende og angstprovokerende det er.«

»Det kunne jeg mærke, det gider jeg ikke mere. Da jeg sidder i bilen, var jeg ligeglad med, hvad der var på spil. Det her duer ikke. Det skal vi ikke,« fortæller Magnussen.

Dokumentaren 'Den Bedste Kevin' gennemgår Kevin Magnussens vilde comebacksæson i Formel 1. Du kan læse B.T.s dom over sæsonen lige HER.

Du kan også læse om Kevin Magnussens drøm, der er vækket til live igen, lige HER.