Kevin Magnussen lå nummer ti i lørdagens kvalifikation til Formel 1-grandprixet i Montréal, da han kørte galt.

Kvalifikationen til søndagens Formel 1-grandprix sluttede brat for den danske racerkører Kevin Magnussen.

I kvalifikationens anden runde, Q2, hamrede han i sit sidste forsøg i runden ind i barrieren og smadrede Haas-raceren.

Det kan meget vel betyde, at danskeren starter sidst i søndagens grandprix, da store dele af bilens udstyr formentlig skal skiftes ud.

Det var den såkaldte "wall of champions" (mestrenes mur), der satte en stopper for Magnussens kvalifikation. Den har gennem årene stået i vejen for flere af de største Formel 1-kørere.

Selv om ulykken så voldsom ud, kunne Magnussen kort efter sammenstødet med barrieren selv forlade bilen, og han så ikke ud til at være kommet til skade.

Først når mekanikerne har haft fingrene i raceren, bliver det klart, hvor mange placeringer reparationerne kommer til at koste danskeren.

Klart er det dog, at Ferraris Sebastian Vettel starter søndagens grandprix forrest, efter at tyskeren satte den hurtigste tid i kvalifikationen foran Lewis Hamilton (Mercedes) og Charles Leclerc (Ferrari).

Magnussen lå på tiendepladsen i Q2, da ulykken indtraf, og lå dermed til at gå videre til Q3.

Hans teamkollega, Romain Grosjean, nåede ikke at sætte en tid i Q2, da der kom rødt flag på banen i Montréal efter Magnussens ulykke.

Dermed starter Grosjean umiddelbart som nummer 15 søndag, men kan blive rykket en placering frem, hvis Magnussens placering bliver reduceret.

Magnussen blev nummer 13 i grandprixet i Canada sidste år, mens det året forinden blev til en 12.-plads. Han ligger inden søndagens løb på ottendepladsen i den samlede VM-stilling, som føres af Lewis Hamilton.

Danskeren har skrabet 14 point sammen i sæsonens seks første grandprixer. Hamilton har 137 point, og det er 17 mere end teamkollegaen Valtteri Bottas på andenpladsen.

På tredjepladsen har Sebastian Vettel 82 point.

/ritzau/

Du kan læse, hvordan lørdagens kvalifikation forløb i LIVE-bloggen her: