»Go get them!«

Da Kevin Magnussen kørte frem til start i Ruslands Grand Prix, var beskeden fra race engineer Gary Gannon kort og præcis: Danskeren skulle fra sin 18. startposition levere noget ekstraordinært, hvis han skulle komme i nærheden af VM-point.

Det gjorde Magnussen så. Efter en halv omgang havde en kanonstart og en sammenstød mellem et par konkurrenter katapulteret danskeren helt op på niendepladsen.

Her hører Haas' underudviklede og under-motoriserede VF-20-model slet ikke til, men Magnussen holdt sig overraskende længe i top-10. Albuerne kom helt ud i kampen for at score et sjældent VM-point, men mod slutningen kom et par konkurrenter i langt bedre biler og med friskere dæk forbi.

Kort før mål kom Magnussen under massivt pres fra eksverdensmestrene Sebastian Vettel og Kimi Räikkönen, men han holdt 12.-pladsen – det er Haas' næstbedste resultat i år! – i mål.

Magnussens præstation sættes i perspektiv af den eneste anden kører i feltet i den svage Haas-VF-20: Hans teamkammerat, Romain Grosjean, der for andet løb i træk havde været hurtigere end Magnussen under kvalifikationen, blev overhalet allerede i starten og kom i mål på 17.-pladsen cirka 40 sekunder efter danskeren.

»Jeg kom forbi otte biler på første omgang – det var en af mine bedre første omgange,« sagde Magnussen med et beskedent grin efter løbet.

»Vi havde på ingen måde farten til at ligge så langt oppe – vores fart var til en placering bagest i feltet. Alligevel kæmpede vi med om pointene næsten hele eftermiddagen. Det var et mirakel, at vi i så lang tid var i spil til point,« fortsatte danskeren.

»Jeg synes virkelig, at vi havde fortjent at få point i dag. Vi gjorde absolut det bedste, vi kunne, med det, vi havde at skyde med. Så selv om der ikke rigtig er noget at fejre, kan vi alligevel være virkelig tilfredse med vores indsats. Jeg er meget glad.«

Lewis Hamilton lavede på vej til gridden to prøvestarter, der af dommerne blev bedømt til at være ulovlige. Han fik derfor en tidsstraf på 10 sekunder, og selv om han kæmpede hårdt, kunne han ikke bringe sig tilbage i front. Hans Mercedes-teamkammerat, Valtteri Bottas, vandt foran Max Verstappen (Red Bull-Honda), mens Hamilton med tredjepladsen stadig har direkte kurs mod VM-titlen.