Han endte med at blive nummer ni på listen over flest hentede VM-point i årets Formel 1-sæson, men Kevin Magnussen er alligevel ikke blandt de ti bedste kørere i feltet, hvis man spørger team-cheferne.

Det er konklusionen på Autosports store afrunding på året, hvor de har bedt ni teamchefer om at uddele point efter Formel 1-formlen med 25 point til den kører, de mener, der har gjort det bedst på banen i 2018.

Og så 18, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 2 og 1 point til de næste i rækken.

Og selvom Kevin Magnussen altså har papir på, at han hentede niendeflest point i sæsonen, ender blandt andre Fernando Alonso, Esteban Ocon og Charles Leclerc foran danskeren i Formel 1-chefernes afstemning.

Keviun Magnussen i Abu Dhabi.
Keviun Magnussen i Abu Dhabi. Foto: GIUSEPPE CACACE
Vis mere

Listen ser således ud:

1. Lewis Hamilton, 218 point
2. Max Verstappen, 139 point
3. Sebastian Vettel, 105 point
4. Fernando Alonso, 103 point
5. Daniel Ricciardo, 85 point
6. Charles Leclerc, 71 point
7. Kimi Raikkonen, 57 point
8. Valtteri Bottas, 38 point
9. Esteban Ocon, 27 point
10. Nico Hulkenberg, 23 point

Listen er hverken en officiel kåring eller har direkte indflydelse på noget, men desværre for Kevin Magnussen indikerer den, at Formel 1-cheferne i hvert fald vurderer 10 andre kørere til at være dygtigere end danskeren.

Det er Toto Wolff, Christian Horner, Cyril Abiteboul, Gunther Steiner, Zak Brown, Otmar Szafnaeur, Fred Vasseur, Franz Tost og Claire Williams, der har fået lov at stemme på deres favoritter i Formel 1-feltet. Og de har altså forbigået Kevin Magnussen.

Den 26-årige dansker har dog trods Formel 1-chefernes vurderinger haft sin bedste sæson nogensinde hos Haas-teamet,

Han hentede 56 point til Haas-teamet og var dermed den største bidragsyder til, at det amerikanske team endte som nummer fem i konstruktørernes VM.

Til næste år får han igen chancen for at vise sine kvaliteter, når sæsonen starter i Australien 17. marts. Her vil han også være teamkammerat med franske Romain Grosjean.

Og ham overgik han i hvert fald på banen i denne sæson med 19 point mere end makkeren.