Lyt til artiklen

Det var helt utænkeligt, at det kunne ske.

Alligevel gjorde Kevin Magnussen det.

Som den første dansker nogensinde og som den første for sit hold, Haas, tog Formel 1-stjernen en pole position i 2022, og det er et øjeblik, der for altid vil stå tilbage som et stærkt minde.

Det fortæller Kevin Magnussen til B.T., som har talt med racerkøreren i forbindelse med Viaplay-dokumentaren 'Den bedste Kevin', der udkom søndag.

»Vi er et lillebitte hold, så det er kæmpestort. Det er helt klart en af de vildeste oplevelser,« siger Kevin Magnussen.

»Hvis jeg stoppede i dag, ville jeg tænke tilbage på mit podium (i debutløbet i 2014, red.) og den her pole position. Det er lidt sjovt at tænke tilbage på en ni år lang karriere, og så er der to ting, der har betydet noget,« griner han.

»Men det er bare så svær en sport at komme til tops i. Det at være her overhovedet er vanvittigt. Det er sindssygt svært at komme i Formel 1 og endnu sværere at vinde trofæer. De fleste kører Formel 1 uden nogensinde at komme på podiet, uden at få pole og uden at vinde,« siger Kevin Magnussen, der nu kan sætte kryds ud for to af de tre bedrifter. Han mangler bare en sejr.

Men hvorfor betyder den pole position, som danskeren sensationelt scorede i Brasilien, egentlig så meget?

Kevin Magnussen overraskede alle med sit vilde comeback til Formel 1 i 2022.
Kevin Magnussen overraskede alle med sit vilde comeback til Formel 1 i 2022. Foto: HOCH ZWEI
Vis mere

Den giver jo ikke point til mesterskabet, ligesom en løbssejr gør.

»Jeg har selv tænkt over det. Jeg følte jo, at jeg havde vundet noget. For mig og teamet var det en kæmpe sejr rent moralsk. At få en pole tæller i rekordbøgerne som noget specielt. Det er det mest eftertragtede efter mesterskaber og sejre,« fortæller Kevin Magnussen.

»Det er et vildt eksklusivt selskab. Der er kun 106 mennesker i verdenshistorien, der har prøvet det,« fortsætter den danske racerstjerne, der nu for altid vil være en del af Formel 1s historiebøger og dansk sportshistorie.

Dokumentaren 'Den bedste Kevin' gennemgår Kevin Magnussens vilde comebacksæson i Formel 1. Du kan læse B.T.s dom over sæsonen lige HER.

Du kan også læse om Kevin Magnussens frygt lige HER.