For anden gang på to uger starter Kevin Magnussen søndag et Formel 1-løb fra sidstepladsen. Men hvor han for 14 dage siden i Belgien røg af banen under kvalifikationen på grund af en oversatsning, var han lørdag på Mugello-banen bare langsom.

I en tæt bundkamp var der kun halvanden tiendedel sekund mellem de fem kørere, der blev slået ud i første del af kvalifikationen (Q1). Magnussen var på 20.- og sidstepladsen langsomst af alle.

»Jeg er faktisk overrasket over at ligge så langt tilbage – der var nemlig ikke rigtig noget galt,« sagde danskeren efter kvalifikationen.

»Det virkede ikke dårligt, og bilen var blevet forbedret igennem weekenden. Min omgang føltes god, men en af Williams-bilerne røg ud i gruset foran mig i det hurtige Sving 7. Der kom grus på banen og støv i luften, og jeg kunne ikke se, om han var røget af banen, så jeg måtte lette lidt på gassen. Det kostede mig måske en tiendedel sekund, og feltet er så tæt, at det var nok til at sende mig ned på sidstepladsen. Det var uheldigt, men helt ærligt: Selv om jeg ikke havde farten til at komme videre til Q2, føltes min omgang meget bedre, end den reelt var. Da jeg kørte over målstregen, forventede jeg at være oppe omkring top-10.«

På en bane, hvor det er svært at overhale, kan søndagens Toscana Grand Prix blive en frustrerende oplevelse for danskeren.

»Men jeg har prøvet at justere bilen med henblik på løbet. Banen er hård ved dækkene, så min bil har lidt ekstra downforce for at spare dækkene,« siger Magnussen.

»Men jeg blev så overrasket over resultatet i dag, at det er svært at have nogen forventninger til løbet. Men selvfølgelig vil jeg gøre alt, hvad jeg kan.«

I en tid, hvor begge Haas-kørerne kæmper for deres pladser i Formel 1-feltet, var Romain Grosjean på 15.-pladsen tre tiendedele hurtigere end Magnussen.

Foto: Luca Bruno / Pool
Vis mere

»Kigger man på vores data, handler det nok reelt om to tiendedele, for jeg taber jo en tiendedel i Sving 7. Men jeg ved ikke, hvad jeg skal sige om de to tiendedele – jeg følte som sagt, at både bilen og min omgang var god. Ærgerligt!« sagde Magnussen.

I front fortsatte Mercedes deres dominans med Lewis Hamilton på pole position med teamkammerat Valtteri Bottas ved siden af sig i første række. Max Verstappen og Alexander Albon deler anden række med Charles Leclerc på en overraskende stærk femteplads i Ferraris jubilæumsløb – Toscanas Grand Prix er teamets løb nummer 1000 i Formel 1-VM siden 1950.