Kevin Magnussen kvalificerede sig på 12.-pladsen og tror på, at der kommer nye point på VM-kontoen i Italiens Grand Prix.

»Jeg starter jo ikke ret langt fra de placeringer, der giver VM-point, så hvis bare bilen kører nogenlunde, kan jeg måske snige mig ind i top-10,« sagde han til B.T.

»Jeg var nogenlunde tilfreds med min omgang – den kunne havde været værre. Jeg synes, det hele var timet okay. Vi fik vist det bedst mulige ud af det,« fortsatte han.

Han havde to forsøg i Q2-sessionen, mens han formåede ikke at forbedre sig på sin anden omgang.

»Jeg fik ikke helt den slip-stream, jeg havde håbet på,« forklarede han.

Slip-streaming – at 'ligge i læ' bag en anden kører og dermed have mindre vindmodstand – spiller en stor rolle på højfarts-banen i Monza.

Magnussen teamkammerat i Haas-teamet, Romain Grosjean, blev med 16.-pladsen slået ud allerede i den indledende Q1-session.

Da et par kørere mellem Magnussen og Grosjean rykkes tilbage på grund af motorskift, starter franskmanden fra 14.-pladsen.

Kevin Magnussen sluttede som nummer 12 i kvalifikationen lørdag.
Kevin Magnussen sluttede som nummer 12 i kvalifikationen lørdag. Foto: ZOLTAN BALOGH
Vis mere

Magnussen slip-streamede på begge sine Q1-omgange Grosjean, men der var ikke tale om, at franskmanden ofrede sig for danskeren.

»Vi lå nærmest i et tog med en række kørere. Men det er altid mere behageligt at ligge bag en teamkammerat, så man ved, hvad han laver – det ved man ikke med de andre,« sagde Magnussen.

Magnussens bil er i denne weekend udstyret med det hydrauliske baghjulsophæng, Grosjean kørte med i sidste weekend i Belgien.

»Det giver en lille fordel – men slet ikke så meget som på andre baner,« sagde Magnussen, der satser på, at Haas-raceren for en gangs skyld vil være konkurrencedygtig i løbs-trium..

»Under fredags-træningen så vores løbs-tempo acceptabelt ud. Vi kan bare håbe på, det vil være det samme i løbet søndag.«

»Jeg starter altid med et positivt sind, men efter den lovende fredag er jeg en lille smule mere positiv end så mange andre gange.«

Charles Leclerc tog sin anden pole position i træk for Ferrari.

Mercedes-kørerne Lewis Hamilton og Valtteri Bottas besatte de næste pladser, men dommerne undersøgte efterfølgende den afsluttende Q3-kvalifikation, fordi der opstod en række farlige situationer i kørernes kamp for at opnå den bedst mulige slip-stream.