For et par år siden kæmpede Kevin Magnussen om at være ’best-of-the-rest’ – den hurtigste kører blandt efter de tre topteams Mercedes, Ferrari og Red Bull.

Nu slås han for at blive ’best-of-the-worst’ – den hurtigste blandt 2020-sæsonens tre bundhold, Haas, Alfa Romeo og Williams.

Under kvalifikationen til det britiske grandprix på Silverstone løste danskeren med en 16.-plads opgaven flot. Da der først blev skruet op for Mercedes-motoren i George Russells Williams, kunne  Magnussen ikke følge med, man han slog Williams´ andenkører Nicolas Latifi.

Samtidig var han hurtigst i bundopgøret blandt de kørere, der er hæmmet af Ferraris dårlige kundemotor.

Og allervigtigst: Han vandt for tredje gang af fire mulige Haas’ interne 2020 kvalifikations-duel mod teamkammerat Romain Grosjean, denne gang med en margin på et halvt sekund.

»Det var selvfølgelig forventet, at vi ville ryge ud i Q3. Vi gjorde, hvad vi kunne, og jeg slog Alfa Romeoerne, der er vores primære konkurrenter. Mere var der ikke i det, for der er et ganske stort spring op til de næste,« sagde Magnussen efter kvalifikationen.

»Der var ikke så meget mere i det – det var et par gode omgange. Vi ved godt, at vi kæmper med Alfa Romeo – og at i hvert fald den ene Williams er rykket lidt fra os. Jeg kom foran de biler, jeg bør være foran, så jeg kunne ikke gøre det meget bedre,« fortsatte danskeren.

Daniil Kvyat (Alpha Tauri) bliver på grund af et gearkasse-skift rykket ned bag Magnussen, og dommerne undersøger, om Russell skal straffes for at have kørt for hurtigt i gul flagzone.

Magnussen skal derfor starte fra syvende række, når det britiske grandprix starter søndag klokken 15.10.

Haas' 2020-model har indtil nu været bedre over distancen end i kvalifikationens enkeltomgange, men Magnussen siger:

»Da vi prøvede race-pace i går (fredag) så det ikke så godt ud, men det bliver noget køligere søndag, og det betyder noget for vores fart. Men forventningerne er lave – vi må gøre det så godt som muligt, og så håbe på, der opstår nogle chancer.«

I front tog verdensmesteren Lewis Hamilton pole position, og Valtteri Bottas i den anden Mercedes starter ved siden af sin Mercedes-makker.