Det blev en god start for Haas i Australien.

51 omgange under fredags-træningen gav Kevin Magnussen en god start på Formel 1-premieren i Melbournes Albert Park.

Han havde ingen nævneværdige problemer i de to sessioner, hvor han besatte henholdsvis niende- og tolvtepladsen.

»Det var godt at komme i gang igen. Det har været en lang pause,« sagde Magnussen fredag eftermiddag.

Foto: ASANKA BRENDON RATNAYAKE
Vis mere

»Bilen føles god, og nu har vi en masse ting, vi skal se på. Vi får travlt i aften, men der er ingen store problemer.«

Mercedes dominerede årets første træningsdag, hvor Lewis Hamilton og Valtteri Bottas var 8/10 sekund foran de nærmeste konkurrenter.

»Det interesserer mig egentlig ikke, hvor langt de er foran. Om det er et eller to sekunder er lige meget. Først når vi er tæt på dem, bliver afstanden interessant,« sagde Magnussen.

Bag topholdene synes midterfeltet endnu tættere end sidste år.

Foto: ASANKA BRENDON RATNAYAKE
Vis mere

»Midterfeltet er sindssygt tæt,« bekræfter Magnussen.

»Jeg tror ikke, vi er langt fra at være med i toppen af midterfeltet og dermed positionen som best-of-the-rest. Men Toro Rosso ser ud til at være godt med sammen med Renault og Alfa Romeo. Jeg har svært ved at vurdere, hvor Racing Point ligger i feltet. Styrkeforholdet vil ændre sig gennem sæsonen, så stabilitet bliver afgørende. Lige nu er det fire-fem tiendedele sekunder, der afgør, hvor man ligger i midterfeltet.«

På grund af den tætte kamp tør Magnussen ikke spå om sine chancer i kvalifikationen, der tidligt lørdag morgen dansk tid afgør startplaceringerne til søndagens australske grandprix.

»Vi ved endnu ikke hvilke motor-justeringer, de andre har brugt i dag. Eller præcis hvor meget benzin, der har været i tankene. Jeg føler også, at vi stadig har lidt ekstra at skyde med, så jeg håber på at komme i Q3 (for de 10 hurtigste, red.),« sagde Magnussen, der sidste år startede fra femte position på Albert Park.

Følg lørdagens kvalifikation og søndagens grandprix liver her på B.T.