18-årige Christian Lundgaard debuterer i Formel 1 ved weekendens virtuelle Vietnam Grand Prix. Den danske teenager, der i fire år har været med i Renault Sport Academy, stiller op for den franske bilfabriks officielle team.

Efter sæsonens første otte grandprixer er blevet aflyst eller udskudt på grund af corona-virussen, har Formel 1-organisationen arrangeret en officiel virtuel VM-serie.

Weekendens løb med den officielle titel 'Virtual Vietnam Grand Prix' køres på det tidspunkt, hvor det 'rigtige' grandprix skulle have været afviklet i Hanoi. Det 'køres' på Albert Park-banen, der skulle have lagt asfalt til den aflyste VM-premiere i Australien 15. marts.

Alle 10 team stiller op i den virtuelle VM-serie, men kun fem af de faste kørere ventes til start i weekenden. Charles Leclerc (Ferrari), Alex Albon (Red Bull), Lando Norris (McLaren), George Russel og Nicolas Latifi (begge Williams) har alle meldt sig til løbet.

De øvrige pladser besættes af gæstekørere, og Lundgaard får den australske standardvognskører Andre Heimgartner som teamkammerat.

Første afdeling, Virtual Bahrain Grand Prix, blev afviklet for 14 dage siden. Her stillede Haas F1 Team op med den tidligere Formel 1-kører og nuværende tv-kommentator Anthony Davidson og esport-specialisten 'Redeye'. I den kommende weekend repræsenteres Kevin Magnussens team af reservekørerne Pietro Fittipaldi og Louis Deletraz.

Kevin Magnussen fortalte i sidste uge B.T., at han ikke har det rette udstyr til at deltage i den virtuelle VM-serie.

Virtual Vietnam Grand Prix starter søndag aften klokken 21 dansk tid og kan ses på Formel 1's officielle YouTube-kanal.