Kevin Magnussen havde lørdag en Formel 1-kvalifikation på Spa-banen lige til glemmebogen.

Danskeren blev nummer 20 og sidst, hvilket på sin vis var en logisk fortsættelse af de problemer, som hele Haas-holdet har haft indtil videre på den belgiske bane.

Kvalifikationen endte endda med, at den 27-årige dansker kørte ud i gruset i sit sidste forsøg på at sætte en bedre tid.

Holdkammeraten Romain Grojsean klarede sig lidt bedre, selv om det ligeledes blev til et exit i Q1. Franskmanden blev nummer 17.

Dermed skal Kevin Magnussen starte sidst i søndagens grandprix - som du kan følge live her hos B.T. fra kl. 15.10 - og der venter sandsynligvis endnu en lang eftermiddag for ham og Haas, der ikke har haft mange lyse stunder i 2020.

Som sædvanlig (fristes man til at sige) vandt Lewis Hamilton kvalifikationen ganske suverænt og hentede sin 93. pole, og lige så forudsigeligt blev Mercedes-holdkammeraten Valtteri Bottas nummer to. Max Verstappen fra Red Bull blev nummer tre.

Magnussen og co. har haft en svær start på Formel 1-sæsonen, der er usædvanligt kompakt på grund af coronavirusudbruddet.

Danskeren har hentet et enkelt point til den samlede VM-stilling, mens den franske teamkammerat Romain Grosjean ikke har scoret et eneste.

Se livedækningen af lørdagens Formel 1-kvalifikation herunder: