Racerkøreren Dennis Lind har skrevet under på en særdeles eftertragtet kontrakt med selveste Lamborghini.

Onsdag er en god dag for 25-årige Dennis Lind, som dermed kan se frem til et 2019 som professionel racerkører i en potent sportsvogn til mange millioner kroner.

Dennis Lind, der er Formel 1-stjernen Kevin Magnussens fætter, oplyser i en pressemeddelelse, at han har indgået en aftale med italienske Lamborghini.

»Det er en drøm, der går i opfyldelse. Mit mål har altid været at blive fabrikskører, og at det skulle ske hos et af verdens mest ikoniske sportsvognsmærker, gør det kun endnu mere fantastisk. Det har været hård kamp hele vejen, og jeg er taknemmelig overfor rigtig mange mennesker, der har støttet mig undervejs i min karriere i både Danmark og i udlandet. Men det føles også godt at have bevist, at jeg kan være med til at sikre gode resultater,« fortæller Dennis Lind.

Den danske racerkører har altid været kendt som en ekstremt hurtig racerkører, og han har blandt andet vundet den danske DTC-serie, mens han i 2010 vandt VM-finalen i Formel Ford ved den prestigefulde Formel Ford Festival på Brands Hatch-banen i England.

Dennis Lind er vokset op i Danmarks mest berømte motorsportsfamilie, så han har ikke talentet for at køre race fra fremmede.

I Roskilde blev han udlært som racerkører hos hans stedfar Erik Magnussen, Jan Magnussens storebror. Sammen med Kevin Magnussen fragtede Erik Magnussen de to drenge rundt i landet, hvor de ofte duellerede hårdt om sejrene i gokart og helt frem til Formel Ford i Danmark.

Dennis Lind har de seneste år været tilknyttet Lamborghini som juniorkører, men bliver altså nu forfremmet.

Kevin Magnussen (tv) og Dennis Lind, da de i 2001 kørte gokart. (privatfoto)
Kevin Magnussen (tv) og Dennis Lind, da de i 2001 kørte gokart. (privatfoto) Foto: Privatfoto
Vis mere

Og det glæder Lamborghinis chef for motorsports-afdelingen.

»At vi tilføjer Dennis til vores hold af fabrikskørere, demonstrerer ikke blot hans kvaliteter som racerkører og som menneske, men beviser også, at vores juniorprogram er dedikeret til at forme og skabe unge kørere,« siger teamchefen Giorgio Sanna.

Hos Lamborghini skal Dennis Lind køre med i den internationale GT-serie Blancpain Endurance Series, hvor højdepunkterne er 24-timersløbet på Spa-Francorchamps og 1.000-kilometersløbet på Paul Ricard.

Sideløbende skal Dennis Lind udføre test- og simulator-arbejde hos Lamborghini.